Volledig scherm
PREMIUM
Linda Ruijs met haar ouders . Ze is 29, hartstochtelijk fan van Disney. En wie is haar favoriet? ,,Donald Duck natúúrlijk.” © Jeroen Appels/Van Assendelft Fotografie

Linda (29) zal altijd twaalf blijven, hersenletsel zes jaar over hoofd gezien

Linda Ruijs (29) uit het Brabantse Lith, een dorpje bij Oss, liep door een tumor hersenletsel op. Uiterlijk is ze een jonge vrouw maar van binnen zal ze altijd twaalf blijven. Liefst zes jaar moest ze wachten op die diagnose. Bungelend tussen hoop en wanhoop en onbegrip. Haar ouders: ,,Machteloos moesten we toezien hoe ze achteruit ging.”

Haantje de voorste, dát was Linda Ruijs (29) uit Lith. Ooit. Voordat die tumor haar hersenletsel bezorgde. Het maakte een einde aan wie Linda was, aan wie ze had kunnen worden. De belofte van dat meisje dat op de havo zat, zo vol levenslust, zal niet worden ingelost. In haar hoofd zal ze nooit verder komen dan dat kind van twaalf. Niet in staat relaties aan te gaan. Verkeken is de kans op een zelfstandig leven.

  1. Brech zwijgt, Nicky's zus breekt in de rechtszaal
    LIVE TWITTER

    Brech zwijgt, Nicky's zus breekt in de rechtszaal

    Het OM heeft behalve huid, haar en speeksel van Brech op Nicky Verstappen ook een tot dusver onbekende getuigenverklaring van twee vrouwen die Brech in 1998 hebben zien fietsen met een jongen achterop. Voor het OM is duidelijk dat Brech Nicky ontvoerde, misbruikte en doodde, de rechter voert de druk op. Nicky's zus barstte in huilen uit toen het OM over het misbruik sprak. Volg de zitting via het live twitterverslag onderaan dit artikel.