Bemiddelaar Johan Remkes.
Volledig scherm
Bemiddelaar Johan Remkes. © ANP

LTO na telefoontje Rutte toch om de tafel met bemiddelaar Remkes, tot woede van FDF

Landbouworganisatie LTO Nederland gaat volgende week toch een verkennend gesprek voeren met Johan Remkes. Dat heeft de organisatie vanmiddag bekendgemaakt na een belletje van premier Mark Rutte. Die beloofde voorman Sjaak van der Tak dat alle oplossingen kunnen worden besproken. Farmers Defence Force, een andere belangenbehartiger, is boos over de stap van LTO.

5 reacties

 • GH Landeweerd

  2 weken geleden
  Ras-manipulator Rutte wrijft zich in zijn handjes want alles gaat precies zoals hij wil: Hoe verder alles uit de hand loopt, hoe minder mensen de boeren zullen steunen. Die aanpak past precies in het achterbakse beleid van deze stiekeme dictator. PS: ik ben geen boer.
 • GH Landeweerd

  2 weken geleden
  … LTO gaat na een telefoontje van Rutte toch praten met Remkes! Maar begrijpt de LTO nog steeds niet dat Rutte een achterbakse figuur is die al eerder stelde dat Remkes geen onderhandelaar is maar een “gespreksleider”. Rutte heeft doelbewust de huidige situatie gecreeerd met de bedoeling dat het begrip van het publiek voor de boeren zou verminderen door de acties van de wanhopige boeren! De afgelopen jaren hebben heel duidelijk laten zien dat een belofte van Rutte NIETS waard is.
 • Jan Hooftman

  2 weken geleden
  In een democratie bepaald de meerderheid de besluitvorming en niet een minderheid. Dat laten we over aan een dictatuur
 • Petra Kleis

  2 weken geleden
  Ik begrijp de acties van de boeren wel. Als men het niet rigoureus aanpakt is er totaal geen aandacht voor hetgeen er speelt in de provincie. Men kijkt niet verder dan de belangen van de randstad. Ik heb er dus geen moeite mee om een beetje last van de boeren te hebben in het verkeer. Het is dan ook niet voor niets dat heel veel mensen zich kunnen vinden in de woorden van Caroline van der Plas.
 • egbert schumer

  2 weken geleden
  Prima dat je als boeren opkomt voor je belangen, maar wat er nu gebeurd, is helemaal idioot. Wie zijn de dupe van deze acties , de gewone werkende man. en dan zou ik ook nog eens achter de boeren moeten staan nu, geen denken aan. Wil je wat bereiken ga dan naar Den Haag toe en laat de 2e kamer vollopen met stront maar laat de gewone werkende mensen gewoon naar hun werk gaan. Als gewone burger afval storten ergens in de bosjes, krijgen wij een boete, wat gebeurd er nu met de boeren