Luchtopname van de woonboerderij in Nieuwer Ter Aa waar voorbereidingen werden getroffen voor illegale bebouwing. In de boerderij waren Roemeense arbeidskrachten zonder documenten gehuisvest.
Volledig scherm
Luchtopname van de woonboerderij in Nieuwer Ter Aa waar voorbereidingen werden getroffen voor illegale bebouwing. In de boerderij waren Roemeense arbeidskrachten zonder documenten gehuisvest. © Politie

Malafide bemiddelaars stopten illegalen en prostituees in 70 Amsterdamse woningen

Malafide woningbemiddelaars verhuurden in Amsterdam zo’n zeventig woningen aan vooral prostituees en brachten arbeidsmigranten frauduleus onder in een woonboerderij in Nieuwer ter Aa. Deze week grepen vele instanties samen in.

 1. LIVE | Aantal infecties zakt tot 4822, maar OMT vreest voor nieuwe golf in maart
  Coronavirus

  LIVE | Aantal infecties zakt tot 4822, maar OMT vreest voor nieuwe golf in maart

  Tussen zondagochtend en maandagochtend zijn 4822 positieve coronatests geregistreerd. Dat is het laagste aantal sinds 1 december. Het Outbreak Management Team (OMT) vreest echter voor nieuwe golf in maart. ,,De voorspelling is dat bij gelijkblijvende omstandigheden door het grotere aandeel van de nieuwe variant – ook door daling van de ‘oude’ variant – de huidige afname in aantal infecties, ziekenhuisopnames en IC-opnames zal stagneren en daarna in maart zal omslaan in een nieuwe toename.” Ook vandaag volgen we alle ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog. Het nieuws van de afgelopen dagen lees je hier terug.
 1. Zo werd de de eerste verpleeghuisbewoner in Twente ingeënt
  Play

  Zo werd de de eerste verpleeg­huis­be­wo­ner in Twente ingeënt

 2. Interview Ploumen: 'Vechten tegen onrecht en ongelijkheid'
  Play

  Interview Ploumen: 'Vechten tegen onrecht en ongelijk­heid'