De schuilhut in Hulsel, waar een van de aanrandingen plaatsvond
Volledig scherm
De schuilhut in Hulsel, waar een van de aanrandingen plaatsvond © ED / Judith Everse

Man (35) bekent aanranden van twee meisjes in schuilhutten bij de Kempen

De 35-jarige man die gisterochtend werd aangehouden op verdenking van twee aanrandingen en twee pogingen daartoe in de Kempen, heeft die aanrandingen bekend. Dat laat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie weten.

De man meldde zich gisterochtend zelf bij het politiebureau in Eersel. De man heeft toegegeven dat hij twee meisjes van 13 en 18 jaar in Hulsel en Casteren heeft aangerand. Ook gaf hij toe dat hij achter twee andere vrouwen is aangereden in Reusel en Bladel, aldus de persofficier.

,,Dat heeft hij ook toegegeven, maar dat leverde geen strafbaar feit op.” De man blijft nog minimaal twee weken vastzitten, heeft de raadkamer van de rechtbank in Den Bosch besloten.

Slachtoffers

De 18-jarige was het eerste slachtoffer, op 25 maart. Zij was aan het hardlopen toen ze op de Wagenbroeken in Casteren in de bosjes werd gesleept. Net als in Hulsel gebeurde dat ter hoogte van een zogenoemde schuilhut. Het jongste slachtoffer van 13 werd vrijdagmiddag 15 mei aan de Molendijk in Hulsel in de bosjes getrokken, vastgebonden en aangerand. Voorbijgangers hoorden haar gillen en konden uiteindelijk erger voorkomen.

Een 17-jarig meisje was op woensdag 6 mei slachtoffer. Ze werd hinderlijk gevolgd toen ze vanuit Bladel over de Muilen naar Netersel liep. Een andere vrouw kreeg een dag vóór de aanranding in Hulsel, dus op donderdag 14 mei, met de man te maken op de Rouwenbocht in Reusel. Hij hield haar in de gaten vanuit zijn auto.

Bekijk onze meest bekeken video’s:

  1. LIVE | Trump beëindigt relatie VS met WHO, ‘Voetbal is een veilige sport in tijden van corona’

    LIVE | Trump beëindigt relatie VS met WHO, ‘Voetbal is een veilige sport in tijden van corona’

    Donald Trump heeft gezegd dat de VS vanaf vandaag de banden met wereldgezondheidsorganisatie WHO verbreekt. Hij verwijt de organisatie aan de leiband van China te lopen en niet transparant te zijn geweest over de uitbraak van het coronavirus. In Nederland zijn volgens het RIVM de afgelopen 24 uur 28 overleden personen die besmet waren met het longvirus. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het vorige liveblog terug.