Volledig scherm
Reclameborden voor Halal Fried Chicken ter illustratie. © Etcetera.

Man (48) overlijdt na schietpartij bij Halal Fried Chicken-filiaal in Amsterdam

UPDATEEen 48-jarige man die afgelopen nacht werd neergeschoten in Amsterdam, is aan zijn verwondingen overleden. De politie heeft nog geen verdachte aangehouden en zoekt getuigen en beeldmateriaal.

De schietpartij vond rond middernacht plaats op de Burgemeester De Vlugtlaan in Nieuw-West voor de Halal Fried Chicken. Volgens de politie waren op dat moment veel mensen in de buurt.

Brandstichting

Een getuige zegt negen schoten te hebben gehoord. De politie is op zoek naar twee mannen, die omstanders na het incident zagen wegrennen. Getuigen die zich nog niet gemeld hebben, worden gevraagd dit alsnog te doen.

Het fastfoodrestaurant is de afgelopen tijd regelmatig het toneel geweest van geweld. Op 18 augustus werd iemand bij het restaurant in zijn been geschoten. Een week daarvoor was een poging gedaan het restaurant in brand te steken.

Identiteit

De identiteit van het slachtoffer is inmiddels bekend. Het betreft Ali Kaynak, de eigenaar van de restaurantketen. Dat heeft de politie bevestigd na berichtgeving van Het Parool en Omroep WNL.