Volledig scherm
De zitmaaier op het grasveld waar het kind ernstig gewond raakte. © GinoPress

Man aangehouden na ongeval met grasmaaier: kind (6) ernstig gewond

Een 29-jarige Kampenaar is aangehouden door de politie in verband met een ongeval op een grasveld, waarbij vanochtend een zesjarig kind ernstig gewond raakte. De man bestuurde een zitmaaier en was aan het werk voor de gemeente.

Hoe het kind onder de maaier terecht kwam, is niet bekend gemaakt door de politie. Ook is onduidelijk of de man in dienst is van de gemeente. Het kind is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval vond rond 10.30 uur plaats op een grasveld in de wijk Onderwijks in Kampen. Dat ligt naast basisschool Villa Nova. Er waren op dat moment meerdere kinderen aan het spelen. Of het slachtoffer op deze basisschool zat, is niet bekend gemaakt. 

Verhoord

Volgens de politie is de bestuurder van de zitmaaier  aangehouden en wordt hij verhoord over de omstandigheden van het ongeval. De grasmaaier is in beslag genomen en wordt onderzocht. Meerdere kinderen waren getuigen van het ongeval. Voor hen is opvang en slachtofferhulp geregeld, meldt de politie. De gemeente Kampen is om een reactie gevraagd, maar verwijst voor de woordvoering naar de politie. 

  1. Christelijke koepel: ‘homogenezing’ komt voor in Nederland en moet verboden worden

    Christelij­ke koepel: ‘homogene­zing’ komt voor in Nederland en moet verboden worden

    De roep om een verbod op zogenoemde ‘homogenezing’ in kerken wordt sterker. LKP, de landelijke koepelorganisatie van de christelijke LHBT-beweging, wil dat de regering paal en perk stelt aan de praktijk, waarbij actief geprobeerd wordt om de geaardheid van kerkgangers te veranderen. ‘Deze behandelingen zijn uiterst schadelijk voor het lichamelijk en geestelijk welzijn van mensen', stelt de organisatie.
  2. Deken daagt advocaat Soerel voor tuchtrechter na optreden bij Jinek

    Deken daagt advocaat Soerel voor tuchtrech­ter na optreden bij Jinek

    Strafadvocaat Nico Meijering moet zich verantwoorden voor de Raad van Discipline, de tuchtrechter voor advocaten, omdat hij zich niet zou hebben gehouden aan een spreekverbod. Meijering mocht zich van de deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten niet publiekelijk uitlaten over een geschil tussen zijn kantoor en dat van collega-strafpleiter Stijn Franken. Maar dat deed Meijering wel: bij de talkshow van Jinek sprak de advocaat over de kwestie.