De Liberaal Joodse Gemeente (LJG), de Portugees Israëlietische Gemeente (PIG) en Joodse Gemeente Amsterdam (NIHS) lanceerden in juni een postercampagne tegen antisemitisme.
Volledig scherm
De Liberaal Joodse Gemeente (LJG), de Portugees Israëlietische Gemeente (PIG) en Joodse Gemeente Amsterdam (NIHS) lanceerden in juni een postercampagne tegen antisemitisme. © NIHS

Man mishandeld in Amsterdam om Joodse afkomst

Een 28-jarige man uit Oostzaan heeft bij de politie aangifte gedaan van mishandeling en discriminatie. Een vrouw zou hem bij de metrohalte van de Albert Cuypstraat in Amsterdam vanuit het niets met een stok hebben geslagen nadat ze had gevraagd of hij Joods was, wat hij bevestigde.

  1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
    lezersvraag

    Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

    Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.