Man vernielt woning en auto's in Gendt met verreiker

videoDe politie heeft vanochtend in alle vroegte een 56-jarige man aangehouden die met een kraan met een grijper een woning in Gendt zou hebben vernield. Bij de actie rond 05.00 uur werden ook meerdere auto's op het terrein fors beschadigd.

Volledig scherm
© Dylan Jünemann / Persbureau Heitink

Volgens de politie is de verdachte gewond naar het ziekenhuis gebracht. Op welke manier hij betrokken is bij de woning of het aangrenzende bedrijf is niet bekend en onderdeel van het politie-onderzoek. Meerdere betrokkenen spreken van problemen in de relationele sfeer. Of de man bij zijn actie gewond is geraakt of zichzelf heeft verwond is ook nog onduidelijk.

Bij het incident werd het dak van het huis vernield en ook de pui raakte beschadigd. De bewoners van het pand raakten daarbij niet gewond. Volgens de politie heeft een bewoonster het huis veilig kunnen verlaten en zijn er verder geen slachtoffers gevallen.

Het huis ligt op een bedrijventerrein. Op het bedrijfsterrein rondom het huis is schade aan meerdere auto's waaronder een busje en een BMW.

Tips of aanvullingen op het nieuws?

 WhatsApp ons!

Stuur een bericht op 06-13322268. Mailen kan ook, naar: online@gelderlander.nl

Volledig scherm
De vernielde woning in de Henri Dunantstraat in Gendt. © DG
  1. Vilein? Schrijf toch normaal Eus, wreed of vals kan ook
    Brieven met Eus

    Vilein? Schrijf toch normaal Eus, wreed of vals kan ook

    Brieven van lezers, boos op het nieuws of het juist roerend eens met wat deze krant schrijft. We ontvangen ze elke dag. Een bloemlezing van wat onze lezer bezighoudt, siert dagelijks de brievenpagina. Columnist Özcan Akyol vraagt zich in de videoreeks Brieven met Eus af wat krantenlezers ertoe brengt hun woede of passie van zich af te schrijven. Vandaag is hij op bezoek bij Ferry, die vindt dat hij zulke moeilijke woorden gebruikt.