Premier Mark Rutte komt volgende week donderdag naar Vlissingen om te praten over het dossier marinierskazerne.
Volledig scherm
Premier Mark Rutte komt volgende week donderdag naar Vlissingen om te praten over het dossier marinierskazerne. © Marcelle Davidse

Mark Rutte gaat in Zeeland praten over de marinierskazerne

Mark Rutte komt volgende week donderdag naar Vlissingen om met inwoners te praten over de afgeblazen verhuizing van de marinierskazerne. De premier doet dat op uitnodiging van de Zeeuwse VVD-fractie, groot voorstander van de verhuizing. De liberalen willen dat partijgenoot Rutte het besluit komt toelichten. En dat doet hij 5 maart in het Arsenaaltheater in Vlissingen. 

‘In gesprek met Mark Rutte over de kazerne en hoe nu verder’, is de kop van de uitnodiging. Wie er bij wil zijn, moet zich van tevoren inschrijven. Dat kan vanaf dinsdagochtend via vvd.nl/kazernezeeland. Het gesprek met premier Rutte in het Arsenaaltheater in Vlissingen begint om 20.15 uur. 

Op Valentijnsdag werd bekend waar lang voor werd gevreesd. De marinierskazerne verhuist definitief niet naar Vlissingen. Defensie vreesde een leegloop bij het Korps Mariniers als de kazerne naar Vlissingen zou verhuizen. Veel mariniers willen daar niet wonen. Daarom werd Nieuw Milligen bij Apeldoorn gekozen als nieuwe locatie, centraal in het land.