Volledig scherm
© ANP

Meerdere aanhoudingen na schietpartij nabij A10, politie doet inval in pand in Amsterdam

Vlakbij een ophaalbrug in Amsterdam Zuid, in de buurt van de A10 heeft vanmorgen rond 7.00 uur een schietincident plaatsgevonden. Vier personen, waarvan één gewond, probeerden met een auto te vluchten. De politie heeft hen staande gehouden. Op een andere plek in Amsterdam zijn eveneens drie mensen aangehouden. 

De gewonde uit de auto is overgebracht naar het ziekenhuis. De andere drie personen zijn aangehouden door de politie. Het is niet bekend hoe het met de gewonde is. Over de identiteit van de personen is niks bekend gemaakt

Na het schietincident zijn drie andere personen een pand in gevlucht naar de Helicopterstraat in Schinkel, in Amsterdam West. De politie heeft daar vervolgens een inval gedaan en de drie personen aangehouden. Daarbij is gebruik gemaakt van een arrestatieteam.

Bij de aanhouding zijn geen gewonden gevallen. Mogelijk is er een verband met het eerdere incident bij de ophaalbrug. De politie is een onderzoek gestart.

  1. Rechter voert druk op: vertel Brech, u heeft zelf de sleutel van de cel in handen
    LIVE TWITTER

    Rechter voert druk op: vertel Brech, u heeft zelf de sleutel van de cel in handen

    Het OM heeft behalve huid, haar en speeksel van Brech op Nicky Verstappen ook de beschikking over een tot dusver onbekende getuigenverklaring van twee vrouwen die Brech in 1998 hebben zien fietsen met een jongetje achterop. De feiten vragen om een verklaring, vindt ook de rechter die de druk opvoert: ‘Kende u Nicky? Waarom vertelt u niet?' Volg de zitting via het live twitterverslag onderaan dit artikel.