Volledig scherm
Meester Jesper (rechts) en Thijs Borgman van PM Label Group, proosten op het ontstaan van Monthly Hits Records. © Eigen foto

Meester Jesper heeft nu z'n eigen platenlabel

Voor 'Spotify-koning' Meester Jesper uit Beuningen is het nieuwe jaar goed begonnen. De 33-jarige leraar heeft sinds deze week namelijk zijn eigen platenlabel: Monthly Hits Records, vernoemd naar de gelijknamige playlist waarop Jesper inmiddels ruim 80.000 volgers heeft.

2017 was een jaar vol hoogtepunten voor Jesper Hesseling, die in het dagelijks leven voor groep 8 staat van basisschool De Wegwijzer in Winssen. In oktober vorig jaar, precies een jaar na de doorbraak van zijn Spotify-playlist, was hij spreker tijdens het Amsterdam Dance Event. Daar raakte hij aan de praat met Thijs Borgman van PM Label Group uit Enschede, en werd het idee geboren voor een eigen muzieklabel.

,,Ik krijg al heel veel liedjes toegestuurd, dagelijks", zegt Jesper. ,,Daarbij zitten veel beginnende of gevestigde artiesten, maar die dan nog geen label hebben voor hun nieuwe nummer. Als ik het wat vind, en ik vind het bij mijn playlist passen, dan kan de single onder Monthly Hits Records worden uitgebracht." Eén groot voordeel hebben de artiesten dan al: hun nummer komt sowieso in de populaire playlist van de Beuningse leraar.

Maar daarmee houdt de bemoeienis van Jesper en zijn label niet op. ,,Wij doen ook promotie voor de artiest, distribueren het naast Spotify ook naar andere streaming-diensten, YouTube, en radio. Of we maken artwork voor de plaat, dat valt allemaal onder de verantwoordelijkheid van Monthly Hits Records." Meester Jesper wordt daarin dan bijgestaan door Borgman, die daar jarenlang ervaring mee heeft.

ZIE OOK: Meester Jesper scoort met muzieklijst op Spotify

Dat betekent overigens niet dat Borgman iets te zeggen heeft over met welke artiesten Jesper in zee gaat. ,,Wat ik fijn vind aan mijn samenwerking met Thijs, is dat ik echt zelf zeggenschap heb. Ik doe de scouting, luister de demo's. En als ik een nummer niks vind, dan is het ook gewoon niks. Ik ben puur bezig met wat ik goed vind en wat ik binnen mijn label en playlist vind passen."

Volledig scherm
Jesper Hesseling laat in zijn klaslokaal in de Winssense basisschool De Wegwijzer zijn populaire Spotifyplaylist zien. © Gerard Verschooten

De Spotify-playlist van Jesper, de grootste particuliere afspeellijst van Nederland, was voor Borgman aanleiding om de Beuningenaar een eigen label te bieden. ,,Zijn playlist is een hele goede manier om carrières van artiesten af te trappen. Ze krijgen gegarandeerd een goede start op Spotify."

Nu is het wachten op de eerste artiest die zich meldt voor een platencontract met Monthly Hits Records. Jesper wacht wel op een klapper. ,,Kwaliteit is nu belangrijker dan ooit om onze naam goed neer te zetten." Borgman denkt daar net zo over: ,,We verwachten veel demo's binnen te krijgen, maar de eerste die we tekenen moet wel een knaller van een track zijn."

Benieuwd naar de muziekkeuze van Meester Jesper? Hieronder staan zijn de Monthly Hits voor de maand januari:

  1. Arts over doden dementerende vrouw (74): Ze zei wel twintig keer per dag dat ze dood wilde

    Arts over doden dementeren­de vrouw (74): Ze zei wel twintig keer per dag dat ze dood wilde

    De rechtbank in Den Haag buigt zich vandaag over een opvallende zaak. Een inmiddels gepensioneerde arts staat terecht voor het doden van een 74-jarige dementerende vrouw die helemaal niet wist dat er euthanasie op haar werd toegepast. Op de dag dat ze stierf had ze nog plannen gemaakt om in de avond met familie uit eten te gaan. De arts liet vandaag in de rechtszaal weten dat ze in een ‘bijzonder merkwaardige situatie is terechtgekomen’.