Honderden omgewaaide bomen in natuurgebied Boswachterij Leersum, een dag na de hevige storm. Meteorologen leggen uit wat er precies gebeurd is.
Volledig scherm
PREMIUM
Honderden omgewaaide bomen in natuurgebied Boswachterij Leersum, een dag na de hevige storm. Meteorologen leggen uit wat er precies gebeurd is. © ANP

Meteoroloog: puur toeval dat juist Leersum door rampspoed is getroffen, dit is wat er gebeurde

Bomen die zijn omgeknakt, weggewaaide daken en wegen die bezaaid liggen met bomen, takken en stenen. Welk natuurgeweld kon vrijdagavond in Leersum zo'n spoor van vernieling aanrichten? Meteorologen begonnen elkaar meteen te appen en wat ze ook zeker weten: ,,Qua schade doet dit niet onder voor een tornado.’’ 

 1. Miljonairs openen aanval op ‘ziekmakend’ Tata Steel: ‘We gaan het zelf wel oplossen’
  video

  Miljonairs openen aanval op ‘ziekmakend’ Tata Steel: ‘We gaan het zelf wel oplossen’

  Een groep van drie stichtingen gesteund door enkele kapitaalkrachtige ondernemers start een eigen onderzoek naar de oorzaak van de verhoogde kans op kanker en andere ziektes in de regio rond staalgigant Tata Steel. De benodigde één miljoen euro is al beschikbaar. In de ogen van de groep zijn de GGD en het RIVM te gevoelig voor de lobby van Tata Steel en laten zij cruciaal onderzoek liggen. ,,We hebben gezegd: dan lossen wij het zelf op.”
 2. Kees Veldboer vervulde laatste wens terminale patiënten: ‘Die stralende ogen zeiden alles’
  PREMIUM
  Oprichter Ambulance Wens

  Kees Veldboer vervulde laatste wens terminale patiënten: ‘Die stralende ogen zeiden alles’

  Het vervullen van laatste levenswensen werd voor Kees Veldboer (1959-2021) zijn levenswerk. Met zijn Stichting Ambulance Wens Nederland verzorgde hij sinds 2007 uitstapjes voor chronisch zieke en terminale patiënten. Met vele vrijwilligers bezorgde hij hen nog één keer de mooiste dag van hun leven. Maandag overleed de oprichter uit Poortugaal onverwachts aan een hartstilstand. Hij werd 62 jaar.