Motoragent komt ten val bij oprijden metrotrap Amsterdam

VideoOpmerkelijke beelden uit Amsterdam. Omstanders in metrostation Rokin hebben gefilmd hoe een motoragent een trap op probeert te rijden. De agent redt de bovenste trede net niet en komt ten val onder luid gejoel van de filmers. 

AT5 publiceerde de beelden gisteravond, maar het is niet duidelijk of de stunt ook toen heeft plaatsgevonden. De agent zou eerst naar beneden zijn gereden, om vervolgens weer terug naar boven te gaan. Op de beelden is te zien dat het achterwiel van de motor wegslipt, waarna de motor omvalt en de agent wegspringt. Een andere agent bovenaan de trap kijkt toe. 

Het is niet duidelijk wat de agenten daar deden. Het is motoragenten toegestaan om de verkeersregels in bepaalde situaties te negeren. Of dat hier ook het geval was, wordt uitgezocht. 

Volledig scherm
De agent haalde het einde van de trap net niet en viel van zijn motor. © AD
 1. Carnavalsorganisatie boos op politie na escalatie: 'Onschuldige vrouw met wapenstok geslagen’
  grimmige sfeer

  Carnavals­or­ga­ni­sa­tie boos op politie na escalatie: 'Onschuldi­ge vrouw met wapenstok geslagen’

  Een carnavalsfeest in het plaatsje Oudewater bij Gouda is vanavond volledig uit de hand gelopen. Tientallen mensen gingen buiten een café met elkaar op de vuist nadat er een ruit werd ingeslagen. De politie hield drie relschoppers aan en adviseerde inwoners tijdelijk niet in de buurt van de straat te komen. De carnavalsorganisatie baalt stevig van de situatie, maar vindt dat de politie veel te heftig heeft opgetreden.
 2. Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Het museum Auschwitz Memorial doet een dringende oproep aan Bol.com en Amazon om per direct te stoppen met de verkoop van ‘hatelijke, gruwelijke en antisemitische boeken’. Omstreden boeken van auteurs zoals oorlogsmisdadigers Heinrich Himmler en Julius Streicher worden verkocht in de webshop van de bedrijven. Bol.com heeft begrip voor de oproep en begrijpt het sentiment, maar laat weten de boeken niet uit de verkoop te halen.