Motorrijder (39) en passagier (28) overleden bij ernstige botsing met vrachtwagen

UPDATE/VIDEOEen motorrijder en passagier zijn zaterdagavond overleden bij een ernstige botsing met een vrachtwagen in het Brabantse Wernhout. Twee traumahelikopters kwamen, maar hulp mocht niet meer baten. 

De hulpdiensten werden opgeroepen om de motorrijder en de passagier, die achterop zat, eerste hulp te verlenen. Ze werden gereanimeerd, maar de artsen konden niet voorkomen dat beiden overleden. De bestuurder was een 39-jarige Pool uit Wernhout en de bijrijder een 28-jarige Pool, meldt de politie.

Dwars over de weg

De vrachtwagen stond dwars op de weg. De motor is vol op de zijkant ingereden. Waarom de vrachtwagen midden op de weg stond, wordt onderzocht. De vrachtwagenchauffeur was ongedeerd. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval en nam onder meer een verklaring op van de vrachtwagenchauffeur.

De N263 was na het ongeluk vanaf Zundert tot de Belgische grens geruime tijd afgesloten. Verkeersregelaars werden ingezet om het verkeer om te leiden. 

De nabestaanden van de slachtoffers zijn door de politie geïnformeerd. 

Volledig scherm
Dodelijk ongeval Wernhout © MaRicMedia / Tom van der Put
Volledig scherm
Ernstige aanrijding in Breda, traumahelikopter moet komen voor twee mensen die op de motor zaten waar een vrachtwagen op botste. © MaRicMedia / Tom van der Put
Volledig scherm
Ernstig ongeluk in Wernhout © MaRicMedia / Tom van der Put
  1. Familie verongelukte Kayleigh (14) niet boos op 18-jarige bestuurder: ‘Daarmee krijgen we haar niet terug’

    Familie verongeluk­te Kayleigh (14) niet boos op 18-jarige bestuurder: ‘Daarmee krijgen we haar niet terug’

    Bij een zwaar verkeersongeval in het Belgische Nieuwerkerken is vannacht de 14-jarige Kayleigh Leemans om het leven gekomen. Ze was op de terugweg van de kermis toen de wagen waarin ze samen met drie andere tieners zat, tegen een geparkeerde oplegger botste. De 18-jarige bestuurder van de auto had enkel een voorlopig rijbewijs en mocht dus geen passagiers vervoeren. De familie van Kayleigh zegt geen wrok te koesteren. ,,Daarmee krijgen we haar toch niet terug.”