Bennie Jolink.
Volledig scherm
Bennie Jolink. © ANP

Na ‘gluiperige lafbek’:
Jolink nog niet voor rechter

UpdateZanger Bennie Jolink hoeft deze week nog niet voor de rechter te verschijnen omdat hij een ex-medewerker van de band voor ‘gluiperige lafbek’ had uitgemaakt. Het Openbaar Ministerie heeft de zaak die maandag nog op de agenda stond, weer ingetrokken voor ’nader onderzoek’. De zanger van Normaal moest voorkomen wegens belediging, maar verzet zich daartegen.

De 73-jarige zanger werd ervan verdacht op 21 september 2018 opzettelijk ‘de eer en goede naam van een medewerker geschaad te hebben door op zijn Facebookpagina een openbaar bericht te plaatsen met de tekst: ‘Wat een rare week is dit! Aan de ene kant de euforische vreugde om Jeffrey Herlings zijn wereldkampioenschap en anderzijds het ongelofelijke gedrag van een gluiperige lafbek. Iemand die je jaren vertrouwd en beschermd hebt en waarvan je dacht dat het een vriend was.’ 

De tirade van Jolink ging nog langer door. Iets verderop in de tekst noemde Jolink de man ook nog smeerlap. De tekst is alweer enige tijd geleden verwijderd, maar dat de band woest is op de vrijwillige ex-roadie is duidelijk.

Verdwenen drumstel

De ruzie is ontstaan omdat bij het opheffen van de studio in Haaksbergen een drumstel verdween. Dat drumstel dook later op toen het door iemand werd gekocht. Duidelijk is dat Jolink dacht dat de medewerker daar iets mee te maken had. 

Volgens manager Dick van Berkum van Normaal heeft de band ook aangifte gedaan, maar kwam het niet tot een veroordeling. „Omdat er niet genoeg bewijs was, die uitspraak hebben we net vorige week binnengekregen”, aldus Van Berkum. „Ze zeiden niet dat hij het niet heeft gedaan, maar dat er niet genoeg bewijs is.”

Waarom de zaak tegen Jolink nu is ingetrokken, is niet helemaal duidelijk. De advocaat van Jolink wil er niks over zeggen en Wesley ten Have is onbereikbaar voor commentaar. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie laat alleen los dat de zaak is ingetrokken ‘voor nader onderzoek’. 

Normaal-manager Van Berkum zegt alleen ‘dat wij ons tegen die aangifte van smaad hebben verzet’. „Daar wordt nu eerst onderzoek naar gedaan.”

Quote

Ze zeiden niet dat hij het niet heeft gedaan, maar dat er niet genoeg bewijs is

Dick van Berkum,, manager Normaal