Nabestaanden Posbankmoord claimen half miljoen
Nabestaanden van de 14 jaar geleden vermoorde Alex Wiegmink claimen een schadevergoeding van 478.000 euro van de twee verdachten. Volgens Advocaat Annet Laeyendecker van Frank S. (56) gaat het voor een groot deel om gederfde inkomsten over de afgelopen jaren.
Of de rechter morgen tijdens de inhoudelijke zitting over de zogeheten Posbankmoord uitspraak doet over de ingediende vordering is de vraag. ,,Ik denk dat de rechter deze vordering niet ontvankelijk verklaard. De nabestaanden moeten dan naar de civiele rechter voor een uitspraak'', zegt Laeyendecker.
De rechtszaak zal volgens de raadsvrouw van Frank S. dermate lang duren dat de rechter aan de 'zeer complexe vordering benadeelde partij' niet meer zal toekomen. Behalve dat de vergoeding bestaat uit inkomsten die de nabestaande zijn misgelopen, drukt de vergoeding onder meer een jaar studievertraging uit. Aannemelijk is dat de drie zonen als gevolg van de dood van vader Wiegmink een jaar studie-achterstand hebben opgelopen.
Doodgeschoten
Haar cliënt Frank S. uit Boekel en de nu 44-jarige Souris R. uit Veghel staan morgen terecht voor de moord op Alex Wiegmink. De Dremptenaar liep op 20 januari 2003 op de Posbank na een rondje hardlopen de twee Brabanders tegen het lijf. De twee zouden Wiegmink omwille van zijn auto hebben doodgeschoten.
Het lichaam stopten ze in de kofferbak van diens auto en reden ermee naar het Brabantse Erp. Daar staken ze het voertuig in brand. Lang bleef onduidelijk wie er verantwoordelijk was voor de dood van de Achterhoeker. Een coldcaseteam van de politie trok het vastgelopen onderzoek weert vlot en loste de moord of doodslag op Wiegmink afgelopen november op.
Tijdens de rechtszitting zullen echtgenote Greet, de drie zoons en broer Peter Wiegmink hun verhaal doen. ,,Normaal gesproken hebben drie nabestaanden spreekrecht, maar de rechter heeft vanwege deze bijzondere zaak vijf mensen de gelegenheid gegeven'', aldus broer Peter Wiegmink.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Een man verspreidde foto van crash onder medepassagiers: hoe kan dat?
Het was een flinke schok voor passagiers die afgelopen zaterdag op Schiphol in een vliegtuig wachtten: ze ontvingen zomaar een foto van een vliegtuigramp op hun iPhones. Hoe kan dat gebeuren, en wat doe je eraan? -
column
Litteken op mijn been herinnert mij nog aan de woorden van de arts: smeer je in of blijf uit de zon
Debby Gerritsen schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt. -
PREMIUMExperts
Met het hele gezin op elkaars lip: waarom vakantie voor echtscheiding kan zorgen
Na de zomer piekt het aantal relatiebreuken. Wat veroorzaakt een vakantiescheiding? En kun je voorkomen dat je huwelijk verongelukt tijdens je vrije dagen? Experts leggen uit en geven tips. -
PREMIUM
Strafzaak rond boerderijbranden van de baan: ‘Gert werd geslachtofferd’
Jarenlang zag het Openbaar Ministerie hem als de enige mogelijke verdachte in een ongekende reeks boerderijbranden. Nu is Gert Snitselaar (39) uit Langbroek definitief vrij man, omdat het OM afziet van hoger beroep in de zaak. -
PREMIUM
1 op 20 mensen krijgt diagnose fibromyalgie: ‘Onbegrip voor patiënten het moeilijkst’
Niet zichtbaar ziek, maar wel vergaan van de pijn en vaak nog een resem andere lichamelijke klachten erbovenop: dat is fibromyalgie. Wat veroorzaakt het en wat kan eraan gedaan worden? Jessica Van Oosterwijck, verbonden aan de universiteit van Gent, geeft een overzicht van de ziekte en de behandeling. ,,Het moeilijkst voor de patiënten is het onbegrip van de omgeving.”
-
Rode Kruis sluit servicepunt Ter Apel tijdelijk om veiligheid
Het Rode Kruis heeft het humanitair servicepunt voor de ingang van het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel tijdelijk gesloten, zo bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van RTV Noord. Reden is de onrust van afgelopen weekend bij de hekken van het aanmeldcentrum. Het Rode Kruis gaat bepalen of het nog veilig is om medewerkers bij Ter Apel te laten staan. -
PREMIUM
Verdachten konden blinde rechter Romke niet om de tuin leiden: ‘Het is moeilijk stem in de plooi te houden’
Romke de Vries (73) schreef geschiedenis als de eerste blinde rechter van Nederland. Dit jaar nam hij afscheid in Rotterdam. ,,Ik luisterde goed naar wat iemand níet zei.” -
Conceptakkoord gelekt over nieuwe verdeling zorgmiljoenen: rem op huisartsenzorg, mes in wijkverpleging
Oppositiepartijen reageren fel op een uitgelekt zorgakkoord met kortingen op huisartsen en wijkverpleging. Die krijgen miljoenen minder te besteden omdat ze het geld nu vaak niet opmaken. Het schrappen van de 45-minutennorm voor ambulances valt ook verkeerd.