Volledig scherm
© Beeld Werkt

‘Naleving leeftijdsgrens alcohol iets beter’

Ruim drie op de tien minderjarigen die alcohol proberen te kopen in de supermarkt, slagen daar ook in. Dat blijkt uit cijfers van het CBL, de brancheorganisatie van de supermarkten en foodservicebedrijven.

De naleving van de leeftijdsgrens in supermarkten is wel iets verbeterd. Voor de verkoop van alcohol is het juist naleven van de leeftijdsgrens toegenomen, van 70,3 procent in 2018, tot 71,8 procent dit jaar. In 2016 lag dit nog op 63,3 procent.

In het Nationaal Preventieakkoord, een serie afspraken met bedrijven en organisaties om Nederlanders gezonder te laten leven, is afgesproken dat alle verkooppunten van alcohol in 2030 een nalevingspercentage van 100 procent halen. ,,Het CBL loopt in lijn met deze ambitie. Dit zet onze branche aan om ambitieus te blijven en de ingeslagen weg te vervolgen’', aldus de belangenorganisatie.

Sinds 2014 mag alcohol alleen worden verkocht worden aan personen vanaf 18 jaar.

  1. Vilein? Schrijf toch normaal Eus, wreed of vals kan ook
    Brieven met Eus

    Vilein? Schrijf toch normaal Eus, wreed of vals kan ook

    Brieven van lezers, boos op het nieuws of het juist roerend eens met wat deze krant schrijft. We ontvangen ze elke dag. Een bloemlezing van wat onze lezer bezighoudt, siert dagelijks de brievenpagina. Columnist Özcan Akyol vraagt zich in de videoreeks Brieven met Eus af wat krantenlezers ertoe brengt hun woede of passie van zich af te schrijven. Vandaag is hij op bezoek bij Ferry, die vindt dat hij zulke moeilijke woorden gebruikt.