Het kindje zal voor de rest van zijn leven gehandicapt blijven.
Volledig scherm
PREMIUM
Het kindje zal voor de rest van zijn leven gehandicapt blijven. © Shutterstock

Nederlander voor Belgische rechter na mishandelen stiefzoontje (2): ‘Peuter invalide en blind’

Een 29-jarige man uit Den Bosch staat maandag in België terecht voor zeer ernstige mishandeling van zijn stiefzoontje. De peuter moest in kritieke, comateuze toestand worden opgenomen in het ziekenhuis. Het jongetje zal voor de rest van zijn leven gedeeltelijk blind zijn en aan zijn linker zijde verlamd blijven, meldt het parket in de West-Vlaamse stad Kortrijk.

 1. 15-jarige die homo’s uitschold tóch vrijgesproken van groepsbelediging, werkstraf geschrapt

  15-jarige die homo’s uitschold tóch vrijgespro­ken van groepsbele­di­ging, werkstraf geschrapt

  De 15-jarige Ilias A., die twee Amsterdamse, homoseksuele mannen uitschold, is in hoger beroep toch vrijgesproken voor groepsbelediging. Het gerechtshof oordeelt dat de zin die hij riep ‘In Amsterdam, gay is not normal’ geen groepsbelediging is voor alle homo’s en verlaagde de straf. De zaak leidde in april tot veel ophef omdat de slachtoffers de scheldpartij filmden en Ilias later op YouTube een interview gaf.
 2. LIVE | Veiligheidsregio Amsterdam bereidt strengere coronamaatregelen voor
  CORONAVIRUS

  LIVE | Veilig­heids­re­gio Amsterdam bereidt strengere coronamaat­re­ge­len voor

  Het hoofd infectieziekten bij de GGD Amsterdam heeft het gevoel dat de volksgezondheid in de hoofdstad op dit moment in gevaar is. In Utrecht is het afnemen van corona-sneltesten in een teststraat van start gegaan. Verder hebben zes op de tien zorgmedewerkers de afgelopen maanden meer agressie en intimidatie op de werkvloer ervaren. Ook vandaag lees je in dit liveblog alles over het coronavirus. Ontwikkelingen van de afgelopen dagen staan hier.