De Nederlandse non Gertrudis in het weeshuis Las Palmas.
Volledig scherm
PREMIUM
De Nederlandse non Gertrudis in het weeshuis Las Palmas. © meganoticias.cl

Nederlandse non (89) beschuldigd van babyroof: ze vertelde moeders dat hun kind doodgeboren was

ChiliEen 89-jarige Nederlandse non wordt beschuldigd van babyroof en illegale adoptie uit Chili. In de jaren 70 en 80 zou ze kinderen zonder toestemming bij de moeders hebben weggehaald voor adoptie in Nederland. Enkele Chileense geadopteerden en moeders hebben de afgelopen jaren aangifte gedaan.

 1. Jongeren en de Holocaust? ‘We kunnen beter bezig zijn met de conflicten van nu’
  PREMIUM
  met video

  Jongeren en de Holocaust? ‘We kunnen beter bezig zijn met de conflicten van nu’

  Volgens een onderzoek zou bijna een kwart van de Nederlandse jongeren vinden dat de Holocaust een ‘mythe’ is of dat er veel minder Joden zijn vermoord dan in de geschiedenisboeken staat. Op straat blijken jongvolwassenen de Holocaust vooral te zien als iets uit het verleden. Ze maken zich eerder druk om volken die nu worden onderdrukt, zoals de Oekraïners, Oeigoeren en Palestijnen.
 1. Beloning van 30.000 euro voor gouden tip die leidt tot aanhouding levensgevaarlijke ‘Lucky’

  Beloning van 30.000 euro voor gouden tip die leidt tot aanhouding levensge­vaar­lij­ke ‘Lucky’

  Het Openbaar Ministerie looft een beloning van 30.000 euro uit voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van voortvluchtige levensgevaarlijke Minh Nghia Vuong (49), die zaterdag op klaarlichte dag zijn ex (38) en voormalig schoonmoeder (66) neerschoot voor het oog van velen getuigen op een volle parkeerplaats voor een winkelcentrum in Zwijndrecht. De moeder overleed ter plekke, de dochter vecht nog voor haar leven in het ziekenhuis. Vuong wordt sinds gisteren officieel verdacht van moord.