Volledig scherm
Bewakingsbeelden van de overval. © Opsporing verzocht

Negen jaar cel voor gewapende woningoverval waarbij 13-jarige werd vastgebonden

Voor een gewelddadige overval op een woning in het Limburgse Ospel, waar een 13-jarige jongen alleen thuis was, moet de 33-jarige Berry A. uit Sittard negen jaar de cel in. De man was samen met twee andere overvallers verkleed als arrestatieteam van de politie toen hij het huis van het gezin binnenviel.

De jongen van 13, die op dat moment alleen thuis was, moest onder bedreiging van een vuurwapen op de grond gaan liggen en werd geboeid. Toen de gealarmeerde vader van het gezin met een vriend binnenkwam, wachtte hen hetzelfde lot. De daders gingen er vandoor met geld, horloges en sieraden. Alle overvallers droegen donkere kleding, voorzien van de tekst ‘politie’. 

Ze lieten een geladen revolver achter, waarop een DNA-spoor werd gevonden dat naar de verdachte leidde. In zijn woning werden de gestolen horloges, nepvuurwapens en munitie gevonden. Hij heeft zich tijdens het proces grotendeels beroept op zijn zwijgrecht. Mede daardoor zijn de andere overvallers nog niet opgespoord.

Vertrouwen geschaad

De rechtbank rekent het de man aan dat het gezin zich door de overval niet meer veilig voelt thuis. Bovendien hebben de overvallers -door zich voor te doen als arrestatieteam- het publieke vertrouwen in de politie geschaad.

 1. Racewagen rijdt ‘met opzet’ publiek in bij Autocross Leende: ‘Mensen vlogen door de lucht’
  Zeven gewonden

  Racewagen rijdt ‘met opzet’ publiek in bij Autocross Leende: ‘Mensen vlogen door de lucht’

  Een racewagen is vanmiddag vermoedelijk met opzet op het publiek ingereden bij de prijsuitreiking van de Autocross Leende in Brabant. Hierbij zijn zeven gewonden gevallen, onder wie een jonge jongen. Het incident gebeurde waarschijnlijk nadat er ruzie was ontstaan omdat de organisatie een race wilde annuleren. De 21-jarige bestuurder van de auto is aangehouden, samen met een tweede verdachte.
 2. Identificatie gruwelijke Haarlemse flatbrand neemt meer tijd in beslag

  Identifica­tie gruwelijke Haarlemse flatbrand neemt meer tijd in beslag

  De identificatie van de dode die werd aangetroffen bij een fatale brand in Haarlem neemt nog meer tijd in beslag. Dat meldt de politie naar aanleiding van de brand in een complex aan de Rudolf Steinerstraat, waarbij een groot aantal appartementen moest worden ontruimd. Volgens nog onbevestigde berichten van buurtbewoners zou het slachtoffer een zeven maanden zwangere vrouw zijn, die in haar slaapkamer door haar man in brand gestoken zou zijn.