Links: onderzoek in de De La Reystraat in Dordrecht, nadat daar in augustus een schietpartij plaatsvond. Rechts: een rechtbanktekening van verdachte Niels W.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: onderzoek in de De La Reystraat in Dordrecht, nadat daar in augustus een schietpartij plaatsvond. Rechts: een rechtbanktekening van verdachte Niels W. © Victor van Breukelen / Nicole van den Hout

Niels W. schoot politiewapen leeg, maar herinnert zich niets: ‘Hoe gaat het met de slachtoffers?’

Hoewel de Dordtenaar Niels W. (38) in augustus het dienstwapen afpakte van een agent en dit volledig leegschoot op zes politiemensen, handhavers en omstanders, weet hij volgens zijn advocaat niets meer van de hele schietpartij. Twee agenten en een Poolse omstander raakten daarbij ernstig gewond. W. verscheen woensdag voor het eerst voor de rechter.

  1. Slachtoffer (24) schietpartij Dordrecht ligt in coma, vriend woedend: ‘Hij kreeg veel te laat hulp’
    PREMIUM

    Slachtof­fer (24) schietpar­tij Dordrecht ligt in coma, vriend woedend: ‘Hij kreeg veel te laat hulp’

    De 24-jarige Michal, één van de twee Poolse mannen die zijn opgepakt bij de heftige Dordtse schietpartij en kort daarna vrijgelaten omdat ze onschuldig bleken, ligt nog in coma in het ziekenhuis. Hij werd drie keer door een kogel geraakt. Volgens zijn vriend Mariusz (34) kan hij zeer waarschijnlijk nooit meer lopen. Hij is verdrietig, maar vooral woedend op de politie: ,,Michal kreeg veel te laat medische hulp én de enige reden dat wij zijn opgepakt is omdat we Pools zijn.”