Nijmeegse woonboot zonk tijdens het avondeten: ‘We hadden niets in de gaten’

VIDEOEen merkwaardig tafereel aan de Oostkanaaldijk in Nijmegen-West, donderdagavond: een woonboot zinkt opeens weg in het Maas-Waalkanaal. Volledig onverwachts. Daags na het ongeval zijn de bewoners nog steeds beduusd. Hoe heeft dit in hemelsnaam kunnen gebeuren?

Terug naar die donderdag, iets na zevenen. Bewoonster Carolien - achternaam bekend bij redactie - had nét haar bord leeg, toen de lichten uitvielen. Nietsvermoedend probeerde ze samen met haar man de stroom weer aan de praat te krijgen.

,,We hadden op dat moment geen idee wat er aan de hand was”, zegt Carolien, nog steeds verbouwereerd over wat er één avond eerder was gebeurd. Ergens in de boot was een gat ontstaan. Een lekkage, die snel groter werd.

,,We zaten aan de ene kant van de boot, toen hij aan de andere kant begon te zinken. Het verbaast me nog steeds dat we er niks van hebben meegekregen: dat zal door de lengte van de boot komen.”

(Lees verder onder de foto)

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  
  1. NS laat jodenliedje horen in trein, CIDI sprakeloos
    EXCUSES NS

    NS laat jodenlied­je horen in trein, CIDI sprakeloos

    ‘Waar komen Joden toch vandaan? Israël, hier ver vandaan. Wonen daar ook Superjoden? Ja, daar wonen Superjoden. Vinden Joden voetbal fijn? Als ze maar voor Ajax zijn!’ Tot grote ergernis van het CIDI liet een conducteur van de NS vannacht dit voetballiedje horen aan passagiers die terug kwamen van het carnaval in Tilburg. ,,Wij zijn met stomheid geslagen dat een professionele organisatie zich hiervoor leent”, zegt woordvoerder Hanna Luden.