Volledig scherm
Klaasje (midden) laat volgens de jury haar stoere kant zien tijdens de eerste groepsopdracht, waarin ze niet alleen zingt en danst, maar ook drumt. © VTM

Onderweg van kerkkoor naar K3

Klaasje wil maar één ding: een nieuwe 'K' van K3 worden. De 20-jarige, opgegroeid in 's-Gravenzande, is goed op weg. Gisteravond ging de Westlandse onder luid gejuich door naar de derde liveshow van de goedbekeken talentenjacht: K3 zoekt K3.

Quote

Oma Klaasje is enorm trots en ook blij dat mijn ouderwetse naam eens in de schijnwer­pers komt te staan

Klaasje Meijer

Als Klaasje Meijer dik tien jaar jonger was, had ze gisteravond in de zaal kunnen zitten van de tv-show K3 zoekt K3. Als fan had ze alle liedjes van de Vlaamse kinderpopgroep mee kunnen zingen en de bijbehorende danspasjes uit kunnen voeren. Maar in plaats van op de tribune, heeft Klaasje - nu twintig - een plekje veroverd op het podium. Een droom die uitkomt voor de artieste die deels opgroeide in 's-Gravenzande. ,,Ik herbeleef mijn jeugd. Op het moment dat ik me inschreef, kwam de 'K3-gekte' van vroeger bij mij weer tot leven."

Zo bekend als de nummers van K3 voor haar zijn, zo vertrouwd is Klaasje ook op het podium. In Westland en omgeving trad ze al meerdere malen op met haar zusjes onder de naam 'Meijer Quintet'. ,,We traden vooral veel op met kerstvieringen in de kerk - de vader van Klaasje is dominee in 's-Gravenzande - en bijvoorbeeld bij bruiloften. Ik denk dat ik mijn liefde voor optreden daar heb ontwikkeld. Ik sta graag voor een volle zaal."

Maar optreden bij K3 zoekt K3 is anders. Met het Meijer Quintet bracht de goedlachse jongedame vooral klassieke muziek ten gehore. Dat ligt haar. Klaasje is naast het K3-avontuur eveneens bezig met het studeren van dwarsfluit op het conservatorium. Ook anders: haar naam. In Westland is de artieste bekend als Alieke, haar roepnaam. Voor K3 besloot ze de naam in haar paspoort te gebruiken: Klaasje. ,,Ik heb er geen seconde over nagedacht om met mijn andere roepnaam mee te doen aan deze zoektocht. Ze zoeken toch K3? En daar horen namen die beginnen met een 'K' in. Oma Klaasje is trouwens enorm trots en ook blij dat mijn ouderwetse naam eens in de schijnwerpers komt te staan."

In die schijnwerpers komt Klaasje tot leven. Jurylid Kristel - die binnenkort haar plekje in de kleuterpop-groep afstaat aan een jong dansend en zingend talent - complimenteerde haar na het eerste optreden tijdens de goedbekeken liveshow van gisteravond met 'Je hebt de K-factor'. Haar tweede optreden weet zelfs Gert Verhulst te roeren: ,,Ik ben er een beetje stil van." De allersterkste punten van Klaasje verwoordt Verhulst ook duidelijk: ,,Zijn jouw ogen wel echt?" De helderblauwe kijkers van de zangeres hielpen haar namelijk ook gisteravond weer bij het overtuigen van de jury. ,,Heel erg fijn. Ik wil wel ook graag het publiek overtuigen. Ik vind de stem van 'het volk' eigenlijk het belangrijkst."

Volledig scherm
Klaasje Meijer in actie. © VTM
Quote

Ik hoop op het allermooi­ste: dat ik met twee lieve vriendin­nen deze wedstrijd mag winnen

Klaasje Meijer

Fans
Dat blijkt ook wel als ze na afloop van de show meteen de tijd neemt om tientallen fans een handje te geven en met ze op de foto te gaan. Kleine blonde meisjes lijken nu al onder de indruk te zijn van de vriendelijke zangeres. ,,Het is hard werken, dat moet ik bekennen. Misschien wel voor de rest van mijn leven. Maar je moest eens weten hoe ontzettend leuk het ook is. Ik geniet er oprecht van. Dat dat te zien is, krijg ik ook van vrienden en familie thuis te horen. Ze vinden mijn keuze voor K3 niet verrassend, dat is wel een compliment."

Voor de 20-jarige komt een plekje in K3 steeds dichterbij. Iets wat enkele weken geleden nog niet eens in haar dromen voorkwam. ,,Ik hoop op het allermooiste: dat ik met twee lieve vriendinnen deze wedstrijd mag winnen. Als ik zelf niet zou denken dat het gaat lukken, hoe moet het publiek dan ooit denken dat het mij zal lukken?"