De prijs voor benzine en diesel stijgt naar recordhoogte vanwege de oorlog in de Oekraïne. De compensatie van de Nederlandse overheid komt voornamelijk bij de rijke Nederlanders terecht.
Volledig scherm
De prijs voor benzine en diesel stijgt naar recordhoogte vanwege de oorlog in de Oekraïne. De compensatie van de Nederlandse overheid komt voornamelijk bij de rijke Nederlanders terecht. © Rob Engelaar

Onderzoek: vooral rijke burgers profiteren van energiecompensatie en laagste inkomens het minst

De belastingverlagingen op brandstof en energie zijn vooral gunstig voor rijke huishoudens. Dat blijkt uit berekeningen van onderzoeksplatform Investico voor Trouw en De Groene Amsterdammer. Het kabinet keert die compensatie uit vanwege de sterk gestegen energieprijzen door de oorlog in Oekraïne.

1 reactie

 • Rolf Janzen

  1 jaar geleden
  mooi dat het er is . maar mensen die al weinig hebben te besteden en variabel tarief hebben .hebben het zwaarst . het ontvangen geld moet echt naar de rekening.mensen met vast tarief dus niet meer moesten betalen hebben een extraatje . ik betaal nu 100 euro meer . 200 is een kleine pleister . geef maar 1200 .om te steunen . 🙈
 1. Onderwijs asielkinderen loopt spaak door wachtlijsten en gebrekkige scholing: ‘Sommigen raken in een depressie’
  PREMIUM

  Onderwijs asielkinde­ren loopt spaak door wachtlijs­ten en gebrekkige scholing: ‘Sommigen raken in een depressie’

  Asielkinderen zijn de dupe van vele verhuizingen tussen noodopvanglocaties. Experts en inspecties maken zich zorgen over het lot van deze kinderen. Zoals over hun recht op onderwijs. Docenten zijn niet altijd voldoende gekwalificeerd en veel scholen hebben een wachtlijst of soms zelfs een leerlingenstop. ,,We komen kinderen tegen die al anderhalf jaar niet naar school zijn geweest.”
  Arnhem