De prijs voor benzine en diesel stijgt naar recordhoogte vanwege de oorlog in de Oekraïne. De compensatie van de Nederlandse overheid komt voornamelijk bij de rijke Nederlanders terecht.
Volledig scherm
De prijs voor benzine en diesel stijgt naar recordhoogte vanwege de oorlog in de Oekraïne. De compensatie van de Nederlandse overheid komt voornamelijk bij de rijke Nederlanders terecht. © Rob Engelaar

Onderzoek: vooral rijke burgers profiteren van energiecompensatie en laagste inkomens het minst

De belastingverlagingen op brandstof en energie zijn vooral gunstig voor rijke huishoudens. Dat blijkt uit berekeningen van onderzoeksplatform Investico voor Trouw en De Groene Amsterdammer. Het kabinet keert die compensatie uit vanwege de sterk gestegen energieprijzen door de oorlog in Oekraïne.

1 reactie

 • Rolf Janzen

  2 maanden geleden
  mooi dat het er is . maar mensen die al weinig hebben te besteden en variabel tarief hebben .hebben het zwaarst . het ontvangen geld moet echt naar de rekening.mensen met vast tarief dus niet meer moesten betalen hebben een extraatje . ik betaal nu 100 euro meer . 200 is een kleine pleister . geef maar 1200 .om te steunen . 🙈
 1. Adres van agent die ‘ze dood moeten schoppen’ online gezet door boos duo: ‘Ik ben in het echt niet zo’
  PREMIUM

  Adres van agent die ‘ze dood moeten schoppen’ online gezet door boos duo: ‘Ik ben in het echt niet zo’

  ‘Die man moeten ze kk doodschoppen. Adresje online gooien? Wanneer gaan we langs met een paar mensen?’ De 22-jarige Julia V. en de 35-jarige Steve G. uit Lelystad tikten het maar zo onder een Facebook-bericht over een agent uit Swifterbant. V. – die de diender persoonlijk kende – besloot er nog een schepje bovenop te doen: ze publiceerde het woonadres de agent. „Waarom, vraag ik me nu zelf ook af.”