Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Ontvoerde vrouw Opmeer gevonden in Duitsland

UpdateDe 22-jarige vrouw die in de nacht van vrijdag op zaterdag werd ontvoerd uit een vakantiehuisje op een recreatiepark in het Noord-Hollandse Opmeer, is terecht. Een politiewoordvoerder bevestigde een bericht van het Noord-Hollands Dagblad dat de vrouw ongedeerd is. Ze bevindt zich in een politiebureau in Duitsland. 

Bij het vakantiehuisje werd omstreeks 01.10 uur op de deur geklopt. Toen de bewoners open deden, stonden er enkele mannen voor de deur. Een van hen eiste, onder bedreiging van een wapen, dat de vrouw met hem mee zou komen. De mannen zijn vervolgens met de vrouw per auto vertrokken. 

Volgens de NOS slaagde een Duitse politie-eenheid erin haar te bevrijden. Dat gebeurde in de plaats Willich, tussen Venlo en Düsseldorf. De Duitse politie had daar een verdachte auto aangehouden. Daarin zaten de ontvoerde vrouw en twee mannen. Bij hun aanhouding raakten de mannen lichtgewond.

De aanleiding van de ontvoering ligt mogelijk in de relationele sfeer.

  1. Het nieuwe kalifaat in Noordwest-Afrika en Angela de Jong in de Ochtend Show to go

    Het nieuwe kalifaat in Noord­west-Afri­ka en Angela de Jong in de Ochtend Show to go

    Verslaggever Bob van Huet is morgen te gast in de Ochtend Show to go om te praten over de groeiende Islamitische Staat in Noordwest-Afrika. Ook tv-columnist Angela de Jong is te gast om onder meer te praten over de programma’s Dancing on Ice en Kopspijkers. Daarvoor spreken we ook met cabaretier en presentator Jack Spijkerman. De show wordt gepresenteerd door Yora Rienstra en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.