Volledig scherm
PREMIUM
Irene Vertegaal stapte met haar broers en zus naar de tuchtrechter na het overlijden van hun moeder. © Paul Vreeker/United Photos

‘Onze moeder wilde vechten tegen kanker, maar dat mocht niet meer van de artsen’

Annemarie Vertegaal (64) wilde nog vechten, ook al was haar strijd tegen borstkanker niet te winnen. Artsen van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven besloten echter anders. Tenminste, dat verwijt maken de nabestaanden van hun inmiddels overleden moeder haar behandelend arts. Zij stapten naar de tuchtrechter.

Zingend en fluitend ging ze door het leven. Zelfs toen Annemarie Vertegaal het bar slechte nieuws over haar gezondheid kreeg, hield positiviteit haar op de been. Vastbesloten was ze om te strijden, samen met haar man, met wie ze bijna 45 jaar getrouwd was. Volgens de artsen van het Catharina Ziekenhuis takelde haar lichaam in de weken voor haar overlijden echter snel af door de kanker die woekerde: haar lichaam was op. De situatie leidde tot paniek bij Annemarie. 'Haal me hier weg, want ze willen me hier dood hebben', zou ze haar kinderen vlak voor haar overlijden hebben toegefluisterd. Ze was 64 toen ze in maart 2019 overleed.

  1. NS laat jodenliedje horen in trein, CIDI sprakeloos
    EXCUSES NS

    NS laat jodenlied­je horen in trein, CIDI sprakeloos

    ‘Waar komen Joden toch vandaan? Israël, hier ver vandaan. Wonen daar ook Superjoden? Ja, daar wonen Superjoden. Vinden Joden voetbal fijn? Als ze maar voor Ajax zijn!’ Tot grote ergernis van het CIDI liet een conducteur van de NS vannacht dit voetballiedje horen aan passagiers die terug kwamen van het carnaval in Tilburg. ,,Wij zijn met stomheid geslagen dat een professionele organisatie zich hiervoor leent”, zegt woordvoerder Hanna Luden.