Volledig scherm
PvdA-leider Job Cohen. © anp

Ook PvdA gaat ontspoorde allochtonen hard aanpakken

De PvdA gooit het roer om. De partij van Job Cohen zet voortaan in op het keihard aanpakken van ontspoorde allochtonen. De nieuwe campagnestrategie komt uit de koker van strategisch leider Pieter Paul Slikker.

'Om het stevig te verwoorden: we gaan niet terug naar de tijd van multiculti theedrinken,' schrijft hij.

De fractie wil verder niets kwijt over de nieuwe strategie, omdat het om een intern stuk gaat. Dat blijkt volgens De Telegraaf uit een uitgelekte e-mail.

De koerswijziging is ontstaan omdat de grootste oppositiepartij er maar niet in slaagt om een vuist te maken tegen regeringspartijen VVD en CDA en gedoogpartner PVV.

Dat onvermogen baart Slikker zorgen. 'We hebben het de afgelopen weken uit de boezem van de partij weer haarfijn te horen gekregen: dit kabinet is goed bezig Ze zetten goede stappen.'

  1. Nederlander (22) die via website gestolen inloggegevens aanbood nog niet op vrije voeten
    Update

    Nederlan­der (22) die via website gestolen inloggege­vens aanbood nog niet op vrije voeten

    De 22-jarige Nederlander die vandaag werd aangehouden in het onderzoek naar een website die op grote schaal gestolen gebruikersnamen en wachtwoorden verkocht zit nog vast. Dit in tegenstelling tot eerdere berichten van de politie over zijn vrijlating in afwachting van verder onderzoek. Een vermoedelijke compagnon van de Arnhemmer, een man uit Noord-Ierland, werd al op borgtocht vrijgelaten.