Volledig scherm
PvdA-leider Job Cohen. © anp

Ook PvdA gaat ontspoorde allochtonen hard aanpakken

De PvdA gooit het roer om. De partij van Job Cohen zet voortaan in op het keihard aanpakken van ontspoorde allochtonen. De nieuwe campagnestrategie komt uit de koker van strategisch leider Pieter Paul Slikker.

'Om het stevig te verwoorden: we gaan niet terug naar de tijd van multiculti theedrinken,' schrijft hij.

De fractie wil verder niets kwijt over de nieuwe strategie, omdat het om een intern stuk gaat. Dat blijkt volgens De Telegraaf uit een uitgelekte e-mail.

De koerswijziging is ontstaan omdat de grootste oppositiepartij er maar niet in slaagt om een vuist te maken tegen regeringspartijen VVD en CDA en gedoogpartner PVV.

Dat onvermogen baart Slikker zorgen. 'We hebben het de afgelopen weken uit de boezem van de partij weer haarfijn te horen gekregen: dit kabinet is goed bezig Ze zetten goede stappen.'

  1. Moeder vermoorde Romy (14) naar Den Haag om hogere straffen: ‘Vraag me af of het zin heeft’

    Moeder vermoorde Romy (14) naar Den Haag om hogere straffen: ‘Vraag me af of het zin heeft’

    De ouders van de vermoorde kinderen Savannah, Romy en Nick gaan begin september naar de Tweede Kamer om hogere straffen voor minderjarige daders af te dwingen. De nabestaanden gaan voorafgaand aan het debat over jeugdstrafrecht persoonlijk in gesprek met minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) en overhandigen hierbij de 72.000 handtekeningen die ze de afgelopen weken verzameld hebben. ,,Maar ik vraag mij af of het allemaal wel zin heeft.”