Volledig scherm
© ANP

Ook Rotterdamse salons bieden massaal seks aan

Bij Aziatische massagesalons in Rotterdam wordt op grote schaal illegale prostitutie bedreven. Bij een steekproef door de politie bleken in tien van de elf massagesalons seksuele handelingen te worden verricht. De uitkomst is voor burgemeester Aboutaleb aanleiding om de controles voort te zetten en uit te breiden.

Afgelopen najaar zijn elf massagesalons in Rotterdam gecontroleerd. Die werden uitgekozen omdat er bij de politie al vermoedens bestonden over prostitutie.

In Rotterdam zijn rond de honderd massagesalons, waarvan er 35 Aziatisch zijn. Bij zes massagesalons heeft de politie mystery guests ingezet. Zij deden zich voor als klanten en vroegen om een gewone massage.

Afgeslagen
In vijf van de zes gevallen werden er tijdens de massage alsnog seksuele handelingen aangeboden. ,,In alle gevallen heeft de mystery guest de handelingen afgeslagen,'' laat een gemeentewoordvoerder weten. Negen van de tien salons die in de fout gingen, zijn door de gemeente 3 maanden gesloten.

In 2012 bleek al dat de vrouwen vaak extreem lange werkdagen maken en dat ze vaak 7 dagen in de week werken. Met de 'happy endings' verdienen ze een extraatje.

  1. Broer ernstig zieke coffeeshopbaas Van Laarhoven: ‘Het gaat niet goed met hem’
    Video

    Broer ernstig zieke coffeeshop­baas Van Laarhoven: ‘Het gaat niet goed met hem’

    De naar Nederland gebrachte coffeeshopbaas Johan van Laarhoven (59) heeft volgens zijn advocaat zestien verschillende aandoeningen die niet in een gevangenis kunnen worden behandeld. Via een kort geding wilden zijn advocaten vandaag afdwingen dat de Tilburger accurate medische zorg krijgt, maar zonder succes. Volgens de Staat is de medische zorg voor van Laarhoven in zijn cel voor nu voldoende. Zijn broer maakt zich ernstig zorgen.