In Leeuwarden verzamelden zo’n 25 vrachtwagens, tientallen auto’s en een aantal tractoren, om vervolgens langs alle elf Friese steden te rijden uit protest tegen de coronaregels.
Volledig scherm
In Leeuwarden verzamelden zo’n 25 vrachtwagens, tientallen auto’s en een aantal tractoren, om vervolgens langs alle elf Friese steden te rijden uit protest tegen de coronaregels. © ANP

Ook ‘Vrijheidskonvooien’ op Nederlandse wegen: ‘Het is ontstaan uit een Telegram-groep’

UpdateOp verschillende plekken in Nederland rijden vanmiddag mensen in een konvooi van onder meer auto’s, vrachtwagens en tractoren. De actie is geïnspireerd op het zogenoemde Vrijheidskonvooi in Canada waarmee duizenden mensen protesteerden tegen de coronaregels. ,,Wij willen ook onze vrijheid terug’’, zegt deelnemer Danny Vermeeren (63).

  1. ‘Vrijheidskonvooi’ Canadese truckers arriveert in Ottawa, ‘Trudeau in veiligheid gebracht’
    Play
    Video's

    ‘Vrijheids­kon­vooi’ Canadese truckers arriveert in Ottawa, ‘Trudeau in veiligheid gebracht’

    Duizenden mensen zijn inmiddels - onder het zogenoemde Vrijheidskonvooi - zaterdag in de Canadese hoofdstad Ottawa aangekomen. Een gedeelte daarvan is met de truck vanuit Vancouver gekomen om te protesteren tegen het coronabeleid van de Canadese regering. De autoriteiten verwachten zo'n tienduizend demonstranten. In Ottawa is het op het ogenblik bitter koud met een temperatuur van -21 graden.