Volledig scherm
De omgeving van het Jaagpad in Groningen werd afgezet door de politie. © Politie

Opnieuw onderzoek op plek waar Groninger omkwam door steekpartij

De dader van de steekpartij in Groningen, waarbij de 27-jarige Hidde Bergman dinsdag om het leven kwam, is nog altijd spoorloos. Gisteren deed de politie opnieuw sporenonderzoek, meldt RTV Noord. Volgens de omroep doorzochten leden van de forensische opsporing zaterdag de bossen langs het Jaagpad in de stad, waar de steekpartij plaatsvond.

Bergman werd dinsdagavond rond 19.15 uur neergestoken bij het Jaagpad, achter het nabijgelegen sportcentrum ACLO. Hij overleed ter plekke. Vlak na het incident werd het signalement van de mogelijke dader verstuurd via Burgernet. Het gaat om een man met een getint uiterlijk, van tussen de twintig en dertig jaar oud en tussen 1.70 en 1.80 meter lang. Hij droeg een donker trainingspak en een donker petje.

De politie houdt rekening met meerdere scenario's, waaronder het scenario dat Bergman een willekeurig slachtoffer was. Mede daarom worden Groningers die zich in de buurt van het plaats delict begeven opgeroepen om goed op te letten. 

Ongerust

Het Dagblad van Noorden sprak gisteren met stadsbewoners die regelmatig in de buurt van het sportcomplex komen, en constateerde dat er de nodige ongerustheid heerst. Een moeder bracht vrijdag haar studerende dochter met de auto naar school. ,,Ze durfde niet op de fiets te gaan. Een moord is altijd gruwelijk, maar als de dader het slachtoffer niet kent dan kun jij de volgende zijn. Daarom is zo’n moord voor andere mensen heel eng.’’

 1. Lichaam vermiste Limburger (66) gevonden in Spanje, 10 kilometer meegesleurd door water
  VIDEO

  Lichaam vermiste Limburger (66) gevonden in Spanje, 10 kilometer meege­sleurd door water

  Het lichaam van de Nederlander die sinds zondag in Spanje vermist was, is aangetroffen. Het gaat om een 66-jarige man uit Landgraaf, bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken. De Limburger verdween drie dagen geleden na een val in het door stortregens en overstromingen geteisterde binnenland bij de Costa Blanca. Door hevige regenval en overstromingen zijn zeker 3500 mensen in Spanje geëvacueerd.
 2. ‘Máxima straalt in japon met speels mini-decolleté van Nederlandse ontwerper Jan Taminiau’
  update

  ‘Máxima straalt in japon met speels mi­ni-decolleté van Nederland­se ontwerper Jan Taminiau’

  De pastelkleurige japon van de Italiaanse ontwerpster Luisa Beccaria die koningin Máxima (48) vorig jaar droeg tijdens Prinsjesdag, staat nog vers in het geheugen gegrift van de bij vlagen kritische modejournalist Josine Droogendijk, gespecialiseerd in de kledingkeuze van de Oranjes. ,,Die te ruim zittende, via internet bestelde, creatie was het tegenovergestelde van flatteus.” Vol lof is de fashionkenner over de combinatie die de echtgenote van Willem-Alexander vandaag aan heeft.