Marcel Boekhoorn tijdens de persconferentie over de overname van Hema, in oktober 2018. De zakenman kocht de warenhuisketen van de Britse durfinvesteerder Lion Capital dat al langer op zoek was naar een koper.
Volledig scherm
Marcel Boekhoorn tijdens de persconferentie over de overname van Hema, in oktober 2018. De zakenman kocht de warenhuisketen van de Britse durfinvesteerder Lion Capital dat al langer op zoek was naar een koper. © ANP

‘Overheid overweegt staatssteun aan Hema’

De overheid zit aan tafel bij de gesprekken over de redding van Hema. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft enkele weken geleden zakenbank Lazard ingehuurd om te onderzoeken welke rol de regering kan spelen bij het door schulden overladen winkelbedrijf, bijvoorbeeld in de vorm van garanties op leningen. 

  1. Protesterende boeren opnieuw de wegen op in verschillende delen van Nederland
    Update

    Proteste­ren­de boeren opnieuw de wegen op in verschil­len­de delen van Nederland

    In verschillende delen van Nederland zijn boeren opnieuw op pad gegaan om te protesteren. Ze blokkeren de A7 bij Heerenveen in beide richtingen en het distributiecentrum van Coop in Gieten. Ook zijn enkele tientallen tractoren het centrum van Groningen binnengereden en voerden zo'n tweehonderd boeren in Gelderland anderhalf uur actie bij het distributiecentrum van Aldi. Bij Eindhoven werden de toegangswegen naar Eindhoven Airport geblokkeerd.