Volledig scherm
Beeld ter illustratie © anp

Overvallers bonden granaat om enkel geldloper

Overvallers hebben eerder dit jaar een handgranaat om de enkel van een geldloper gebonden. Ze wilden een geldtransport overvallen in Amsterdam Noord. De vrouw wist het explosief van haar been te halen, waarna de daders er vandoor gingen.

De vrouw, werkzaam voor G4S, stapte begin maart uit haar waardetransportauto. Ze werd direct daarop door de daders met een vuurwapen bedreigd en in een busje geduwd. Daarbij kreeg ze het explosief om haar been gebonden, waarna ze gedwongen werd geld uit de wagen te halen. ,,Ik zit al een tijdje bij de politie, maar dit heb ik nog nooit gehoord'', zegt politiewoordvoerder Rob van der Veen tegen AT5.

Nadat de vrouw de granaat wist te verwijderen, gingen de daders er op een scooter vandoor. Zonder buit. ,,Het is écht zinloos wat deze overvallers hebben geprobeerd'', aldus Van der Veen. ,,Geldlopers kunnen niet zomaar even geld pakken uit zo'n wagen. Deze vrouw is natuurlijk vreselijk geschrokken.''

Doodsbedreigingen
Van de vluchtende daders zijn beelden. De politie hoopt dat getuigen zich melden. Agenten kregen destijds de volle laag van omstanders, toen ze de omgeving hadden afgezet. Twee agenten kregen zelfs doodsbedreigingen naar hun hoofd geslingerd van een man die niet bij zijn auto kon.