Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Passagiers onwel door chemisch toilet: trein bij station Deurne ontruimd

Drie treinreizigers zijn vandaag onwel geworden in een passagierstrein bij Deurne. Inzittenden klaagden over ademhalingsproblemen. Brandweer en ambulances zijn aanwezig en iedereen heeft de trein verlaten. De oorzaak blijkt een overvol chemisch toilet, meldt de Veiligheidsregio.

Passagiers in de trein roken een vreemde lucht en sloegen alarm. De hulpdiensten rukten vervolgens groots uit. De trein reed in de buurt van het Brabantse Deurne en werd op het station ontruimd. Ook werd er een traumahelikopter opgeroepen, blijkt uit meldingen.

Mensen in de trein werden gevraagd wat voor soort lucht zij roken. De antwoorden varieerden van de lucht van een spuitbus tot nagellak remover. De conducteur gaf aan dat het lampje brandde dat aangeeft dat het toilet volzit. Mogelijk is de chemische lucht vrijgekomen door het remmen en het optrekken van de trein.

De personen die gezondheidsklachten hadden, werden nagekeken door het personeel van een ambulance. Een van hen moest mee naar het ziekenhuis ter observatie. De trein werd nagekeken en is inmiddels weer vertrokken. 

Alle passagiers en personeelsleden worden opgevangen door de hulpdiensten en medewerkers van ProRail. Zij konden hun reis vervolgen. Door het incident reden tussen Helmond en Venlo minder intercity’s, meldde de NS. De extra reistijd bedroeg ongeveer een half uur. Het treinverkeer is rond 12.45 uur hervat.

 1. Nederlandse onderzoeker vliegramp Schiphol: ‘Van 130 pagina’s conclusie bleef één velletje over’
  PREMIUM
  Crash Turkish Airlines

  Nederland­se onderzoe­ker vliegramp Schiphol: ‘Van 130 pagina’s conclusie bleef één velletje over’

  De Nederlandse hoogleraar Sidney Dekker deed onderzoek naar de ramp met het toestel van Turkish Airlines in 2009. Hij stelde vast dat vliegtuigbouwer Boeing medeschuldig was aan het neerstorten van het toestel, dat negen mensen het leven kostte. Onder Amerikaanse druk verdween die conclusie grotendeels uit het eindrapport van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid. ,,Van mijn werk is één onschuldige pagina overgebleven.”
 2. Vader Ruinerwold door gezondheidsproblemen niet in rechtbank, zaak vandaag verder

  Vader Ruinerwold door gezond­heids­pro­ble­men niet in rechtbank, zaak vandaag verder

  Bij de rechtbank in Assen vindt vandaag een eerste inleidende zitting plaats tegen Gerrit-Jan van D. en Joseph B., de verdachten in de geruchtmakende zaak rond het gezin in Ruinerwold. Van D. (67) zou zes van zijn kinderen jarenlang van hun vrijheid hebben beroofd en elk contact met de buitenwereld hebben verboden. In oktober kwam het op het oog bizarre bestaan van het geïsoleerd levende gezin aan het licht. De zaak haalde volop de internationale pers.