Marcel Israel
Volledig scherm
PREMIUM
© Marcel Israel

Pedojagers zitten achter Harrie Derks aan, in Nederland bestaat een hele scene van ‘ontmaskeraars’

Pedojagers plaatsten dinsdag een video op Facebook waarin gesuggereerd wordt dat Harrie Derks, oud-voorzitter van voetbalclub Achilles ‘29 uit Groesbeek, een afspraakje zou hebben met een 14-jarig meisje. Derks is zeker niet de eerste die dit overkomt. Hoe gaan de pedojagers te werk? Een duik in hun wereld.

 1. Hier wordt de puzzel van volle ic's gelegd: opnieuw hulp nodig van buiten regio
  PREMIUM

  Hier wordt de puzzel van volle ic's gelegd: opnieuw hulp nodig van buiten regio

  De jas is net uit als kort na acht uur de eerste telefoon rinkelt op de mini-meldkamer voor de coronazorg in de regio van Rotterdam tot Terneuzen. Het is een roep om hulp van een regionaal ziekenhuis dat aan het begin van de dag al overvol is. We kijken mee tijdens het ochtendoverleg in het zenuwcentrum waar de beschikbare ic-bedden worden verdeeld. En het is duidelijk: opnieuw ligt een spannende dag in het verschiet.
 2. André van Duin ontroert met toespraak Dodenherdenking: ‘Je bent hier vrij’
  video

  André van Duin ontroert met toespraak Dodenher­den­king: ‘Je bent hier vrij’

  André van Duin maakte gisteravond voor het oog van 3.350.000 kijkers indruk met zijn toespraak tijdens de Nationale Dodenherdenking. Op de Dam in Amsterdam sprak hij zijn dankbaarheid uit over het feit dat hij in vrijheid kan leven. ,,Ondanks de coronamaatregelen, vieren we onze vrijheid’’, zei hij. ,,Ik ook. Maar ik doe dat wel in de overtuiging dat ook ik verantwoordelijk ben om die vrijheid van ons door te geven aan de nieuwe generatie. Want, het is al vaak gezegd, vrijheid is niet vanzelfsprekend.”
 1. De Graafschap stelt promotie uit door gelijkspel bij Ajax
  Play

  De Graafschap stelt promotie uit door gelijkspel bij Ajax

 2. Tientallen gewonden bij ongeregeldheden in Jeruzalem
  Play

  Tientallen gewonden bij ongeregeld­he­den in Jeruzalem