Volledig scherm
De Polderbaan. © anp

Polderbaan bij Schiphol week buiten gebruik voor onderhoud

De Polderbaan op Schiphol is vanaf maandag een week buiten gebruik vanwege werkzaamheden. Vliegtuigen volgen daarom andere routes van en naar Schiphol. Ze maken gebruik van de Buitenveldertbaan en Zwanenburgbaan, meldt de luchthaven.

De Polderbaan is samen met de Kaagbaan de meest gebruikte start- en landingsbaan, omdat de aan- en uitvliegroutes boven minder dichtbevolkt gebied liggen dan bij andere banen. Tijdens het onderhoud wordt het asfalt en de baanmarkering vernieuwd. In samenwerking met bouwbedrijf Heijmans zijn 24 uur per dag zo'n 75 medewerkers in verschillende ploegen aan het werk. De werkzaamheden duren tot en met zondag 29 september.

Volledig scherm
© Hans van Kralingen
  1. Na de boeren nu de bouwvakkers: 'Acties tegen stikstofbeleid op Malieveld’
    PREMIUM

    Na de boeren nu de bouwvak­kers: 'Acties tegen stikstofbe­leid op Malieveld’

    In navolging van de boeren bereidt nu ook de bouwsector grootschalige acties voor om tegen het stikstofbeleid van de regering te protesteren. Vanuit onder meer Staphorst is de stichting Grond in Verzet in oprichting, en binnen een etmaal schaarden zo’n vijfduizend bedrijven, bouwvakkers en aannemers zich achter de actiegroep. Een datum voor een landelijk protest, wellicht op het Malieveld, is al gekozen: 30 oktober.