Volledig scherm
Enkele tatoeages van Cor P. © Politie

Politie deelt foto's van voortvluchtige moordverdachte Cor P. (36)

De politie heeft foto's gedeeld van de voortvluchtige Cor P. Hij is verdachte in de zaak van de ‘tattookillers’, die worden vervolgd voor de moord op Enschedeër Onno Kuut. Donderdagmorgen werd tijdens een rechtszaak tegen de vier verdachten bekend dat de Schiedammer zijn enkelband heeft doorgeknipt en van de rader is verdwenen. Tegen hem en zijn medeverdachten zijn levenslange celstraffen geëist.

Cor P. werd in vrijheid gesteld nadat hij tweederde van zijn straf had uitgezeten voor een eerdere liquidatiepoging in 2009. Eén van de voorwaarden die daar aanzat, was het dragen van een enkelband. Maar die is sinds dinsdagavond niet meer te monitoren. 

P. zat voor zijn mogelijke betrokkenheid bij de liquidatie van Onno Kuut niet in voorlopige hechtenis. Hij en zijn drie medeverdachten mogen het proces in vrijheid afwachten. Nu hij zijn enkelband heeft gesaboteerd, wordt hij gezocht. 

De Schiedammer (36) draagt de bijnaam De Paling omdat hij al meermalen uit handen van de politie wist te ontsnappen. P. is 1.75 meter lang en heeft opvallende tatoeages over zijn hele lichaam. Hij staat bekend als vuurwapengevaarlijk. 

P. is voor het laatst gezien in Schiedam.

Volledig scherm
Cor P. © Politie
Volledig scherm
Tattoos van Cor P. © Politie
  1. NS laat jodenliedje horen in trein, CIDI sprakeloos
    EXCUSES NS

    NS laat jodenlied­je horen in trein, CIDI sprakeloos

    ‘Waar komen Joden toch vandaan? Israël, hier ver vandaan. Wonen daar ook Superjoden? Ja, daar wonen Superjoden. Vinden Joden voetbal fijn? Als ze maar voor Ajax zijn!’ Tot grote ergernis van het CIDI liet een conducteur van de NS vannacht dit voetballiedje horen aan passagiers die terug kwamen van het carnaval in Tilburg. ,,Wij zijn met stomheid geslagen dat een professionele organisatie zich hiervoor leent”, zegt woordvoerder Hanna Luden.