Hollandse Hoogte / ANP
Volledig scherm
© Hollandse Hoogte / ANP

Politie excuseert zich na fout: oud-profvoetballer Jergé Hoefdraad niet overleden

UpdateOud-profvoetballer Jergé Hoefdraad (35) is niet overleden, zoals de politie eerder vandaag meldde. De Amsterdammer ligt in zeer kritieke toestand in het ziekenhuis. De voetballer werd gisterochtend op een feest in een bedrijfspand in Amsterdam neergeschoten. Volgens de politie had hij geprobeerd een ruzie te beëindigen door ‘ertussen te springen'.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Inwoners Overijssel behoren tot langste van Nederland: 'Verschillen zijn opvallend groot’

  Inwoners Overijssel behoren tot langste van Nederland: 'Verschil­len zijn opvallend groot’

  ENSCHEDE - Inwoners van Overijssel behoren tot de langste inwoners van Nederland. Samen met Friezen, Groningers en Drenthenaren zijn Overijsselaars langer dan mensen uit de zuidelijke provincies. Mensen uit Limburg, Brabant en Zeeland zijn duidelijk kleiner dan de noorderlingen. Het gaat volgens het CBS om een ,,opvallend groot” verschil. Een jonge Fries is al decennia zo’n 3 tot 3,5 centimeter langer dan een jonge Limburger.