Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Politie: Grote zorgen over mogelijk ontvoerde Emily Meijer (15)

Er is nog altijd geen duidelijkheid over de verblijfplaats van de 15-jarige Emily Meijer uit het Groningse Grootegast. Ze verdween woensdagmorgen spoorloos. Eerder vermoedde de politie dat zij was meegenomen na een inbraak in de woning, maar daar lijkt na onderzoek geen sprake van. De tiener heeft mogelijk zelf degene binnengelaten die haar zou hebben meegenomen. 

Daarbij werd de personenauto van Emily’s vader en moeder ontvreemd. Volgens de politie wordt nog steeds op volle kracht gezocht naar Emily en de wagen: een zwarte Peugeot 307 Break met het kenteken 87-PB-SZ. 

De politie zegt aanwijzingen te hebben dat de wagen in de omgeving van Roosendaal (Noord-Brabant) en Oosterland (Zeeland) is gesignaleerd. In die plaatsen in gezocht naar de auto en Emily maar zonder resultaat. Daarom doet de politie via sociale media een dringende oproep aan eventuele getuigen zich te melden. Er is voor Emily Meijer geen Amber Alert afgegeven, daarvoor moet namelijk het idee bestaan dat een kind echt gevaar loopt. 

De Groningse werd eind 2017 ook al eens vermist. ‘Emily is een meisje met een achtergrond, ze is vaker weggelopen. Maar uit onderzoek blijkt: mogelijk is ze tegen haar wil meegenomen’, aldus de politie. Ze was destijds 12 jaar en nam zonder medeweten of toestemming van haar ouders de bus van haar woonplaats Grootegast naar de stad Groningen. Korte tijd later werd ze in haar ondergoed aangetroffen in een huis in Den Haag waar een 18-jarige jongen werd opgepakt die mogelijk iets te maken had met de verdwijning. 

De jongen werd verdacht van ‘onttrekking van een minderjarige aan de ouderlijke macht’ en werd veroordeeld tot negen maanden cel wegens misbruik van Emily. De Haagse rechtbank achtte bewezen dat hij het minderjarige meisje had geprobeerd over te halen tot seks, ook wel grooming genoemd. Afgelopen september was ze wederom spoorloos. Ze vertrok met de taxi naar school in Groningen, maar besloot daar te spijbelen. Vier dagen later werd ze weer gevonden.