Politie: Lichaam Anne Faber gevonden

VideoBij de zoektocht naar de 25-jarige Anne Faber in het natuurgebied Horsterwold bij Zeewolde is een stoffelijk overschot gevonden. Dat heeft de politie zojuist bekend gemaakt tijdens een persconferentie in het gemeentehuis in Zeewolde. Het gaat om de vermiste Anne. Het lichaam werd gevonden op aanwijzing van de eerder opgepakte verdachte Michael P. 

Volledig scherm
Inzet: Anne Faber © ANP/AD

Op een zeer specifieke plek in een groot natuurgebied bij Zeewolde, aan het Nulderpad, is de politie sinds donderdagochtend aan het zoeken. Het gebied werd afgelopen nacht afgezet, nadat het rechercheteam zeer gerichte informatie kreeg waaruit bleek dat Anne daar hoogstwaarschijnlijk verborgen lag. Forensische experts hebben de hele dag onderzoek gedaan en hebben uiteindelijk een stoffelijk overschot aangetroffen. Volgens forensisch patholoog Frank van de Goot heeft Michael P. 'nu wel héél veel uit te leggen'.

Volledig scherm
Mannen in witte pakken lopen door de bossen bij het Nulderpad om oranje markeerplekken aan te brengen bij de zoektocht naar Anne Faber © Pim Ras Fotografie

Fietstocht

De Utrechtse verdween vrijdag 29 september tijdens een fietstocht. Sinds dat weekend wordt met man en macht gezocht door politie, ME, Defensie en een groep vrijwilligers.

Maandagmiddag 9 oktober werd een 27-jarige verdachte aangehouden bij Altrecht in Den Dolder. Het gaat om Michael P. uit Zeewolde, die in 2010 tot twaalf jaar cel werd veroordeeld vanwege een dubbele verkrachting en enkele roofovervallen in 2010. Hij verkrachtte toen twee meisjes in Nijkerk. In de rechtbank liet hij weten geen spijt te hebben: hij was juist trots op zijn daden.

Volledig scherm
Rechercheurs op de plek waar Anne Faber vermoedelijk haar laatste selfie maakte voordat ze verdween. © Casper Huurdeman/ Nathan Fidder

Op donderdag 5 oktober werd in het Blookerpark in Huis ter Heide een fiets gevonden die sterk overeenkomt met de fiets van Anne. Een dag later vond de politie een rugzak die zo goed als zeker ook van haar is. Dinsdag 3 oktober werd haar jas aangetroffen langs de Amersfoortseweg in Huis ter Heide.

Fietstocht

De jonge vrouw vertrok vrijdag 29 september vanuit Utrecht voor een fietstocht, zoals ze dat wel vaker deed. Ze appt nog in Hollandsche Rading, stuurt een selfie vanuit Baarn in de stromende regen naar haar vriend en antwoordt nog op een whatsapp-bericht van haar vader. Iets na 19.00 ’s avonds is het stil en verdwijnt ze van de radar. Uit telefoongegevens blijkt dat de telefoon van Anne voor het laatste contact maakte met een zendmast in de buurt van het Berkenlaantje in Soest. Politie en vrijwilligers hebben ook daar de omgeving de afgelopen dagen uitgekamd. 

Volledig scherm
© ANP