Politie pakt 131 relschoppers op wegens geweld en opruiing

De politie hield gisteren in het hele land 131 verdachten aan, van wie 81 mensen in Rotterdam. Het grootste deel van deze verdachten is jonger dan 25 jaar. Ze zijn vooral aangehouden wegens openlijke geweldpleging en opruiing. Bij opruiing via sociale media zijn de meeste verdachten onder de 18 jaar, meldt de politie.

 1. LIVE | Stormloop op Duitse kapperszaken, PostNL vaart wel bij coronacrisis
  Coronavirus

  LIVE | Stormloop op Duitse kappersza­ken, PostNL vaart wel bij coronacri­sis

  De heropening van kapperszaken in Duitsland heeft een ware stormloop op gang gebracht. Sommige kappers begonnen even na middernacht al met knippen. De komende weken zijn veel kappers al volgeboekt. PostNL spint goed garen bij de coronacrisis en de opmars van het online winkelen. De winst steeg van 72 miljoen euro in 2019 naar 209 miljoen in 2020. Ook vandaag houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen in ons liveblog. Oudere berichten vind je hier.
 2. Politie grijpt in bij demonstraties van halfnaakte klimaatactivisten in diverse steden

  Politie grijpt in bij demonstra­ties van halfnaakte klimaatac­ti­vis­ten in diverse steden

  De politie heeft in verschillende steden ingegrepen bij demonstraties van klimaatactivisten van Extinction Rebellion. De Utrechtse politie heeft zo’n honderd klimaatactivisten gearresteerd. In Amsterdam blokkeerden zo’n tachtig activisten, van wie sommigen halfnaakt, een metrobaan en autoweg. Ongeveer twintig van hen wilden niet vertrekken, zij zijn weggevoerd en aan de rand van de stad gedropt.
 1. Klaver noemt Rutte en Hoekstra leugenaars
  Play

  Klaver noemt Rutte en Hoekstra leugenaars

 2. Trump zinspeelt op nieuwe kandidatuur in 2024
  Play

  Trump zinspeelt op nieuwe kandida­tuur in 2024