Volledig scherm
PREMIUM
Families Nijmegen © Koen Verheijden

Pro- en anti-Europa nergens zo zichtbaar als in Nijmegen

ReportageDe kloof tussen kiezers pro- en anti-Europa is op weinig plekken zo zichtbaar als in Nijmegen. Aan de ene kant van het kanaal regeren GroenLinks en optimisme, aan de andere kant Forum en teleurstelling. Een reportage uit een verdeelde stad.

Natuurlijk gaat Gideon Stomp stemmen. De 24-jarige student politicologie die met muntthee en laptop in een café in het Nijmeegse buurtje Bottendaal is neergestreken, kiest komende donderdag weer voor D66. Vanwege het klimaat, waar ‘in Europees verband iets aan gedaan móét worden’. En omdat Nederland als klein en open land de EU nodig heeft. ,,We kunnen niet zonder.’’

  1. Nederland begint aan reeks tropische dagen, vanaf nu code oranje met kans op code rood

    Nederland begint aan reeks tropische dagen, vanaf nu code oranje met kans op code rood

    De komende dagen ligt in een flink deel van het land de temperatuur ruim boven de 30 graden. Het KNMI heeft voor heel Nederland (uitgezonderd de Wadden) code oranje afgegeven. Later deze week is er zelfs kans dat er een weeralarm, een code rood, komt. Het RIVM heeft inmiddels ook een hitteplan afgekondigd voor heel Nederland. Donderdag wordt de warmste dag van de week met temperaturen oplopend tot 38 graden.