Milieudefensie-directeur Donald Pols stond gisteren juichend met de uitspraak in zijn handen. Hij wil snel in gesprek met andere grote CO2-vervuilers.
Volledig scherm
Milieudefensie-directeur Donald Pols stond gisteren juichend met de uitspraak in zijn handen. Hij wil snel in gesprek met andere grote CO2-vervuilers. © AP

Reeks van zaken tegen CO2-vervuilers in de maak

Milieudefensie heeft de smaak te pakken. Nog voor het eind van het jaar wil de organisatie met de grote CO2-vervuilers van Nederland om de tafel om harde afspraken te maken over terugdringen van de uitstoot van het broeikasgas. Wie weigert, krijgt een rechtszaak aan de broek.

1 reactie

  • Adrie van Nieuwenhuijzen

    2 jaar geleden
    Meende dat de rechters controleren of wetten nageleefd worden, maar blijkbaar kunnen rechters tegenwoordig ook overheidsmaatregels doorkruisen zonder enige beperking van landsgrenzen of verantwoordelijkheidsgebieden. Aangezien de rechter geen deskundige is op het gebied is het bijv. ook grensoverschrijdend om een specifiek percentage en tijdspad af te dwingen. Is (on)behoorlijk in conflict met de 'scheiding-der-machten' en een betreden van gebieden waar de rechter echt geen verstand van heeft.