'Rico de Chileen' wordt in oktober 2017 in Chili opgepakt in de garage van een hotel waar hij verbleef met zijn Colombiaanse vriendin.
Volledig scherm
'Rico de Chileen' wordt in oktober 2017 in Chili opgepakt in de garage van een hotel waar hij verbleef met zijn Colombiaanse vriendin. © ANP

‘Rico de Chileen spilfiguur in goed geoliede organisatie met Ridouan Taghi’

Richard R., alias Rico de Chileen, heeft een ‘goed geoliede’ misdaadorganisatie geleid, die zich toelegde op grootschalige cocaïnehandel, witwassen en het plegen van liquidaties. Die positie bezorgde hem een luxeleven, dat hij doorbracht in villa’s en dure hotels in Dubai, Spanje, Chili en Colombia. R. beschikte over een wagenpark ter waarde van ruim een miljoen euro.

  1. Vooral Limburg getroffen door noodweer: woning in Beek staat op instorten, straten onder water
    Code Oranje

    Vooral Limburg getroffen door noodweer: woning in Beek staat op instorten, straten onder water

    In Limburg hebben zware onweersbuien vanmiddag tot grote schade en veel overlast geleid. Het noodweer was vooral hevig in de voormalige westelijke mijnstreek rond Geleen, waar de hulpdiensten overstelpt werden met honderden meldingen. Zo waaiden er pannen van daken, kwamen bomen en stenen op de weg terecht en deden zich enkele kleinere verkeersongevallen voor door de hevige wind en stortbuien. In Beek waaiden enkele daken van woningen. Eén van de huizen staat op instorten. Lees hieronder ons liveblog terug.