Zwaarbewapende agenten bij de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp voorafgaand aan een extra zitting in het liquidatieproces Marengo.
Volledig scherm
Zwaarbewapende agenten bij de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp voorafgaand aan een extra zitting in het liquidatieproces Marengo. © ANP

Ridouan Taghi wil niet praten: ‘Ik ga nog liever dood’

In de zwaarbeveiligde rechtbank De Bunker in Amsterdam Osdorp is vandaag het liquidatieproces Marengo weer hervat. In de omvangrijke zaak staan Ridouan Taghi en zestien medeverdachten terecht voor een groot aantal moorden en moordpogingen. Taghi weigert te praten. ,,Ik ga nog liever dood.” Verslaggever Yelle Tieleman is erbij en doet verslag.

  1. OMT: Geen quarantaine meer voor kinderen zonder klachten

    OMT: Geen quarantai­ne meer voor kinderen zonder klachten

    Kinderen tot en met 12 jaar hoeven niet meer in quarantaine als zij geen klachten hebben, adviseert het Outbreak Management Team (OMT) aan het kabinet. Zij krijgen wel het advies dagelijks een zelftest te doen als zij in contact zijn geweest met iemand die het virus onder de leden had. Als dit niet mogelijk is, kan de GGD of een arts toch adviseren in quarantaine te gaan. Ook wordt geadviseerd contact met ouderen voor minstens tien dagen te vermijden.