Volledig scherm
© De Ochtend Show to go

Rob Geus van de Smaakpolitie in De Ochtend Show to go

Presentator en hygiëne-expert Rob Geus, bekend van de Smaakpolitie is morgenochtend samen met Steven van Eijck, voorzitter van de RAI Vereniging, te gast bij De Ochtend Show to go. De show wordt gepresenteerd door Hila Noorzai en Manuel Venderbos en is vanaf 7.30 uur live te zien in onze app en op deze site.

Omdat het Nationale Horecadag is schuift Rob Geus aan om het te hebben over de hygiëne in de Nederlandse horecakeukens. Uit cijfers blijkt dat bijna 500 restaurants onder verscherpt toezicht staan. Waar gaat het mis? En hoe ingewikkeld is het om aan de eisen van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit te voldoen?

Verder is voorzitter van de RAI Vereniging Steven van Eijck in de studio. Hij pleit voor een verandering van de maximale snelheid binnen de bebouwde kom in steden. Die moet van 50 kilometer per uur terug naar 30 kilometer per uur. Waarom moet dit gewijzigd worden en hoe moet dat worden aangepakt?

Volg De Ochtend show to go op InstagramTwitter en Facebook.

Bekijk hieronder de laatste fragmenten uit de show:

Als je liever luistert naar de podcast kan dat ook via Spotify of iTunes.

 1. Racewagen rijdt ‘met opzet’ publiek in bij Autocross Leende: ‘Mensen vlogen door de lucht’
  Zeven gewonden

  Racewagen rijdt ‘met opzet’ publiek in bij Autocross Leende: ‘Mensen vlogen door de lucht’

  Een racewagen is vanmiddag vermoedelijk met opzet op het publiek ingereden bij de prijsuitreiking van de Autocross Leende in Brabant. Hierbij zijn zeven gewonden gevallen, onder wie een jonge jongen. Het incident gebeurde waarschijnlijk nadat er ruzie was ontstaan omdat de organisatie een race wilde annuleren. De 21-jarige bestuurder van de auto is aangehouden, samen met een tweede verdachte.
 2. Identificatie gruwelijke Haarlemse flatbrand neemt meer tijd in beslag

  Identifica­tie gruwelijke Haarlemse flatbrand neemt meer tijd in beslag

  De identificatie van de dode die werd aangetroffen bij een fatale brand in Haarlem neemt nog meer tijd in beslag. Dat meldt de politie naar aanleiding van de brand in een complex aan de Rudolf Steinerstraat, waarbij een groot aantal appartementen moest worden ontruimd. Volgens nog onbevestigde berichten van buurtbewoners zou het slachtoffer een zeven maanden zwangere vrouw zijn, die in haar slaapkamer door haar man in brand gestoken zou zijn.