Premier Rutte in de wandelgangen tijdens het Tweede Kamerdebat over de ontwikkelingen rond het coronavirus.
Volledig scherm
Premier Rutte in de wandelgangen tijdens het Tweede Kamerdebat over de ontwikkelingen rond het coronavirus. © ANP

Rutte: Wereld van vóór coronacrisis keert niet meer terug

Vandaag heeft de Tweede Kamer met premier Rutte en minister De Jonge (Volksgezondheid) vergaderd over de voortgang van de coronacrisis. Het kabinet krijgt ruime steun van de bevolking voor de aanpak van het virus. En ook van het parlement, zo bleek tijdens het urenlange debat.   

Belangrijk onderdeel van het debat was de voorspelde crisissituatie op de intensive cares, die de komende weken heel goed kan ontstaan. Maar premier Rutte blikte vanmiddag ook al even vooruit op de wereld ná de crisis. Die zal volgens hem niet meer hetzelfde zijn. De premier legde niet precies uit wat hij daarmee bedoelt, maar de oppositie hoopt dat in de toekomst vitale beroepen als zorgmedewerker en leraar gevrijwaard zullen blijven van bezuinigingen.      

In onderstaand, inmiddels afgesloten liveblog, kunt u de gebeurtenissen vandaag tijdens het debat teruglezen.  

  1. LIVE | Luchtvaart vreest 120 miljard aan extra schulden, geboorte­dorp Doutzen Kroes wordt ‘één groot terras’

    De schulden van luchtvaartmaatschappijen lopen dit jaar naar verwachting op met 120 miljard dollar door de coronacrisis. Dat verwacht de internationale belangenvereniging voor de luchtvaart IATA. Vliegmaatschappijen zagen hun kas door de crisis in rap tempo leegraken, nadat door reisbeperkingen wereldwijd nog amper vluchten mogelijk werden.Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het oude blog terug.