Volledig scherm
Dirk Scheringa © ANP

Scheringa ‘schrikt zich hoedje’ na instorten dak AZ

Dirk Scheringa is zich ‘een hoedje geschrokken’ van het instorten van een deel van het dak van het AZ-stadion. De oud-voorzitter van de club tast nog in het duister over de oorzaak van het incident. Hij benadrukt dat het nu zaak is om goed te kijken wat er mis is gegaan.

,,Ik weet niet precies wat er is ingestort, ik sta op een verjaardagsfeestje. Maar je schrikt je een hoedje. Gelukkig was er geen wedstrijd en waren er geen mensen bij betrokken‘’, aldus een hoorbaar geschrokken Scheringa.

Scheringa geeft aan dat er op dit moment heftige windstoten zijn in de omgeving van het stadion. ,,De wind is enorm sterk. Bomen worden uit de grond getrokken. Maar je gaat er wel vanuit dat het allemaal stormvast is, dat het stadion een storm kan weerstaan. Ik ben erg geschrokken.’’

Inspectie

Volgens de oud-voorzitter is het nu zaak om maatregelen te nemen. ,, Het hele stadion moet geïnspecteerd worden. Je weet niet of het op nog meer plekken fout kan gaan. Ik heb al wel foto’s gezien en het lijkt er op dat het op een deel zit waar een heel pakket zonnepanelen op ligt. Maar ik neem toch aan dat het allemaal doorgerekend is en dat het voldoende geïnspecteerd is. Nu is het zaak om alles grondig te testen.’’

 1. LIVE | GGD’s overspoeld met telefoontjes, honderd hotelgasten Tenerife mogen misschien naar huis

  LIVE | GGD’s overspoeld met telefoon­tjes, honderd hotelgas­ten Tenerife mogen misschien naar huis

  Een Duitser bij wie gisteren het Covid-19-virus werd vastgesteld en waarvan bleek dat hij in Limburg is geweest, was toen nog niet besmettelijk aldus het RIVM. In Duitsland wordt naarstig gezocht naar mensen die met hem en zijn vrouw in contact kwamen. Een militair van de Luftwaffe raakte mogelijk besmet. 23 Nederlanders die in quarantaine zitten in een hotel op het Spaanse vakantie-eiland Tenerife blijken niet besmet, maar zitten wel 14 dagen in quarantaine. We houden je op de hoogte in ons liveblog. De gebeurtenissen van de afgelopen dagen lees je hier terug.
 2. LIVE | Vrouw wil van ex af: levend verbranden lukte niet, dus dan maar een huurmoordenaar regelen
  update

  LIVE | Vrouw wil van ex af: levend verbranden lukte niet, dus dan maar een huurmoorde­naar regelen

  Justitie eist drie jaar gevangenisstraf, waarvan een jaar voorwaardelijk tegen de 49-jarige Petra R. uit Schiedam, omdat ze nota bene vanuit de gevangenis plannen had haar ex-man om te laten leggen door twee huurmoordenaars. De verdachte, maar ook haar ex-man achter haar, hoort het roerloos aan. Verslaggever Sander Sonnemans doet live verslag vanuit de rechtszaal. Zijn tweets zijn onderaan dit artikel te vinden.
 3. Coronavirus: hoe herken je de symptomen en wat kun je doen om besmetting te voorkomen?

  Coronavi­rus: hoe herken je de symptomen en wat kun je doen om besmetting te voorkomen?

  Het nieuwe coronavirus grijpt snel om zich heen. In China zijn tot nu toe meer dan tweeduizend dodelijke slachtoffers gevallen, en ook in Europa heeft het Wuhan-virus al enkele levens geëist. Virologen verwachten dat het virus ook Nederland zal bereiken. Waar heb je precies last van als je geïnfecteerd bent met het coronavirus? Hoe weet je het verschil tussen griep en corona? En wat moet je doen als je vermoedt dat je besmet bent geraakt?