Volledig scherm
PREMIUM
Een vogelspin. © Jilmar Postma

Spinnenhaters opgelet: 'Op elke vierkante meter loopt wel een spin rond'

Zie je de laatste dagen wel héél vaak een spin in of rond je huis lopen? Dat kan kloppen. Spinnen zijn momenteel veel vaker te zien dan in de afgelopen zomerse maanden. Sinds deze week is voor de zesde keer de Nationale Spinnentelling van start gegaan. 

Een spinnenweb in de hoek van de keuken, in de achtertuin of een rondlopend exemplaar op het aanrecht. De één heeft er geen enkele moeite mee, de ander vindt de dieren angstaanjagend en gruwelt ervan. 

  1. 'Controle op wapendoorvoer via luchtvracht Schiphol rammelt'

    'Controle op wapendoor­voer via lucht­vracht Schiphol rammelt'

    De controle op de doorvoer van luchtvracht op vliegveld Schiphol rammelt. Meerdere cargobedrijven en doorvoerbedrijven die de zendingen moeten regelen en controleren, doen dat niet goed. Daardoor kunnen onder meer ladingen met militaire goederen, onderdelen en andere strategische spullen via Schiphol worden doorgevoerd naar landen waartegen een wapenembargo geldt, zoals Rusland en Saudi-Arabië. Dat meldt de Groene Amsterdammer na eigen onderzoek.
  2. Vredespaleis wil uniek pact tussen wereldreligies

    Vredespa­leis wil uniek pact tussen wereldreli­gies

    Het Vredespaleis in Den Haag werkt aan een historisch vriendschapsverdrag tussen de belangrijkste wereldreligies. Het is de bedoeling dat de religieuze wereldleiders als de paus, groot-moefti en dalai lama, in juni 2020 naar het Vredespaleis komen om de zogeheten 'declaration of friendship' te ondertekenen, kondigden The Carnegie Foundation en Elijah Interfaith Institute vandaag aan. Die organisaties werken aan het bevorderen van de wereldvrede.