Volledig scherm
De haven van Urk. © ANP

Stroomstoringen in Urk en Maastricht weer voorbij

UpdateDe stroomstoring die Urk dinsdagmiddag trof, is voorbij. Dinsdagavond tegen half acht waren alle 8000 huishoudens weer voorzien van stroom, liet netbeheerder Enexis weten. Volgens de woordvoerder had de storing niets te maken met de vrieskou. 'Het was een gewone storing in een kabel.'

Op het industrieterrein na, moest Urk het bijna drie uur doen zonder stroom. Ondanks de uitval deden zich geen incidenten voor. Om 19.00 uur werden de eerste huishoudens weer van stroom voorzien, een half uur later waren alle woningen op het voormalige eiland weer aangesloten.

Omdat door de stroomuitval veel winkels de deur eerder dichtdeden, waren veel Urkers naar Emmeloord vertrokken om boodschappen te doen. Woensdag is het namelijk biddag op Urk en dan zijn de winkels dicht.

Maastricht
Het stadsdeel Wyck in Maastricht werd vanmiddag ook getroffen door een stroomstoring. Ongeveer 800 winkels en woningen in de buurt van het station in Maastricht hadden enkele uren geen stroom, maakte stroomleverancier Enexis bekend.

De stroom viel rond kwart voor vier uit. Een kleine drie uur later hadden monteurs van Enexis het euvel hersteld en had iedereen weer stroom.

De oorzaak van de problemen was een kabelstoring.

  1. ‘Poch slachtoffer van hoger Nederlands belang’

    ‘Poch slachtof­fer van hoger Nederlands belang’

    Oud-Transavia-directeur Michiel Meijer heeft maandag opnieuw verklaard dat het Openbaar Ministerie hem heeft gezegd dat er in de zaak-Julio Poch sprake was van “een hoger belang”. Een uitspraak daarover van een officier van justitie met wie Meijer over ‘zijn’ piloot Poch heeft gesproken staat hem “in het geheugen gegrift”. Het hogere belang zou neerkomen op het ongemoeid laten van Jorge Zorreguieta, de inmiddels overleden vader van koningin Máxima.