De populaire stripfiguren Suske en Wiske zijn precies 75 jaar oud.
Volledig scherm
PREMIUM
De populaire stripfiguren Suske en Wiske zijn precies 75 jaar oud. © ANP XTRA

Suske en Wiske 75 jaar; zelfs grootste fan werd geëerd met een bijrol

Suske en Wiske blazen vandaag 75 kaarsjes uit. De beroemde Belgische striphelden beleefden meer dan 350 avonturen, waarin soms zelfs de grootste fans een rolletje kregen toebedeeld.

Stripexpert en tv-presentator Han Peekel had geen idee dat de tekenaars ermee bezig waren, maar toen het 224ste album in mei 1990 uitkwam, voelde hij zich maar wat vereerd toen hij bleek te figureren in ‘De kleine postruiter’. Peekel was te zien als een Venetiaanse edelman uit de zeventiende eeuw en sindsdien heeft het album een bijzonder plekje in zijn huis en hart. ,,Tot op de dag van vandaag zijn er mensen jaloers dat ik daarin ben vereeuwigd.’’

  1. Woede na dood George Floyd slaat over naar Europa, demonstraties in Berlijn, London en Amsterdam

    Woede na dood George Floyd slaat over naar Europa, demonstra­ties in Berlijn, London en Amsterdam

    Diverse antiracisme-organisaties houden morgen op de Dam in Amsterdam een manifestatie uit protest tegen wat zij politiegeweld tegen zwarten in de VS en de EU noemen. Aanleiding tot het protest is de dood van George Floyd in de Amerikaanse stad Minneapolis, die vorige week na een hardhandige arrestatie door de politie overleed. Dat leidde tot een golf van onrust in Amerikaanse steden. Maar ook in Duitsland en Engeland zijn mensen de straat op gegaan om te demonstreren.
  2. Grote zorgen om populaire tuinzwembaden: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Grote zorgen om populaire tuinzwemba­den: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Lekker dobberen in een opzetzwembad, vlakbij huis? Je bent lang niet de enige! Uit een recente studie van onderzoeksbureau Motivaction blijkt dat ruim een kwart van de Nederlandse huishoudens een opzetzwembad in de achtertuin heeft staan. Nog eens twintig procent overweegt om er eentje aan te schaffen. Verontrustend, vindt Vitens. Het drinkwaterbedrijf ziet het waterverbruik exploderen en slaat daarom alarm. ,,Denk alsjeblieft twee keer na voor je zo’n ding koopt. We zitten aan de randen van onze mogelijkheden.”